*Nettavisen* Sport.

- Han er undervurdert

Foto: AFP Photo/Scanpix

Stewart Downing er offisielt klar for Liverpool FC.

16.07.11 09:09

En av sommerens mange overgangssagaer er slutt. Sent fredag kveld ble Stewart Downing offisielt klar for Liverpool FC.

Kontraktslengden er ikke offentliggjort, men det spekuleres i om Downing har skrevet under på en fireårskontrakt.

- Det er en deilig følelse. Jeg er veldig glad for å være her. Det har tatt sin tid og jeg måtte vente noen uker, men nå er jeg glad for at det gikk i orden, sier Downing i et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside.

- En veldig god signering
Den engelske vingen kommer fra Aston Villa i en handel som skal være verdt rundt 20 millioner pund. Sportsdirektør i Liverpool, Damien Comolli, er fornøyd for at kjøpet endelig er gjort.

- Det har vært en lang prosess og lange forhandlinger, men vi er glade for å ha signert spilleren. Vi behøvde hans fart og den bredden han kan gi oss, noe vi ikke hadde i troppen fra før, uttaler Comolli.

Liverpools eiere, FSG, og Comolli er kjent for å være opptatt av statistikk når de tilegner seg nye spillere. De vil ha fått med seg at Downing scorer høyt på mange viktige statistikker.

HTML EMBED

Blant annet er det kun fire spillere som har skapt flere sjanser i Premier League enn Downing siden 2004, og engelskmannen har slått flere vellykkede innlegg fra åpent spill enn noen andre spillere i Premier League de seneste tre sesongene.

- Vi ser nøye gjennom data og statistikk før vi kjøper spillere og vi tror virkelig vi har hentet en spiller som vil være verdifull for oss. Det kan hende hans talent er undervurdert i England, men vi vet at vi får en veldig god og effektiv fotballspiller.

Kan spille på begge vinger
De fleste regner med at Stewart Downing vil spille på venstrekanten på Liverpool, men spilleren selv forteller at han er allsidig.

- Det kommer an på hvor manageren vil at jeg skal spille. Hos Aston Vill spilte jeg på høyresiden, men jeg kan også spille på venstre, sier Downing.

Damien Comolli tror landslagsspilleren vil passe godt inn i laget.

- Han vil gi oss akkurat det vi trenger. Når vi har Andy Carrol på topp, kan han slå innlegg til han, men Downing tilbyr mer enn det. Han er mer enn ving. Han kan linke opp med Luis Suarez ved å skjære inn og han kan spille både på høyre og venstre, uttaler franskmannen til Liverpools hjemmeside .

Før overgangen var et faktum, ble det spekulert i om Arsenal også var interessert i Downing. Vingen forteller at Liverpool var førstevalget.

- Med den tradisjonen, manageren og spillerne som vi har her, var det veldig fristende å komme hit. Med en gang jeg kjente til deres interesse var det bare én plass jeg ønsket meg til, sier nyervervelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.