RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

- Han er vår Michael Carrick

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær skryter av midtbanejuvelen.

MOLDE (Nettavisen): - Magnus Wolff Eikrem er en god fotballspiller. Han er litt for oss det Michael Carrick er for Manchester United. Han styrer rytmen. Mye av spillet går via han, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen mot Hønefoss.

Moldes midtbanedirigent, som selv scoret 2-0-målet på et flott langskudd, dominerte på Moldes sentrale midtbane sammen med Emmanuel Ekpo.

- Magnus får mye ball, og når han har gode dager, har vi gode dager. Både vi og han er avhengig av at det er mye bevegelse foran han, og det var det i dag. Det er vanskelig å forsvare seg mot oss når vi har en quarterback som Magnus, forteller Moldes manager til Nettavisen.

Forrige hjemmekamp, 16. mai, fikk Molde bank av Haugesund. Hele 1-5 stod det på måltavlen da dommeren blåste av kampen. I lørdagens kamp mot Hønefoss var det Moldes tur til å imponere. Hele 4-0 ble det for de regjerende seriemesterne.

- Det var veldig viktig. Det var veldig godt å se guttene slippe seg løs og spille fotball slik de gjorde i andreomgang. På slutten av kampen har de det bare kjekt. De er gode fotballspillere, det har jeg sagt hele tiden.

- Kan ikke friskmelde
Seieren gjorde at Molde klatret forbi både Odd og Sandnes Ulf på tabellen. De to lagene møtes til kamp søndag, noe som betyr at Molde uansett kommer til å gå inn i ferien på plassen som gir direkte nedrykk.

Ole Gunnar Solskjær er klar på at Molde kommer til å fortsette å klatre på tabellen.

- Vi kommer til å ta flere og flere poeng, dersom banene fortsetter å være grønne. Vi kan ikke friskmelde spillerne, men når de spiller som nå, så er det ikke noe galt med dem.

Ungt lag
Kristoffer Paulsen Vatshaug måtte ut med skade allerede etter fjorten minutter. Den 31 år gamle midtstopperen ble byttet ut til fordel for 20 år gamle Magnar Ødegaard. Det betydde at Moldes eldste spiller på banen var Knut Olav Rindarøy på 27 år.

- Det blir et veldig ungt lag utpå banen når vi gjør det byttet. Unge gutter, når laget gjør det bra, er greit. Vi trenger nok mer rutine i tøffere perioder. Det har vi vist med Daniel Berg Hestad, som har stått frem mest av alle, sier Ole Gunnar Solskjær, og utdyper:

- Det var ingen på banen i nærheten av 30 år, det er positivt. Langsiktig har ikke denne klubben noe å bekymre seg for, det har vi på stell. Det er på kort sikt at vi er nødt til å få resultater på plass, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Det var dødt
Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud var skuffet etter kampen. Hønefoss ligger foran Molde på tabellen, men fikk ordentlig juling, spesielt i andreomgang.

- Vi hadde en gigantsjanse i starten, men de scoret tidlig. Det var dødt hos oss, det var ikke bra. I tillegg fikk vi nye skader i dag, så jeg er glad for at det nærmer seg ferie, forklarer Leif Gunnar Smerud til Nettavisen.

- I dag leverer vi langt under pari, men mai har ikke vært så verst. Molde fikk dagen sin i dag, og vi hjelper dem litt for mye. De scorer noen flotte mål, og noen billige mål. Vi er ikke i nærheten av å true dem slik vi håpet på, avslutter Leif Gunnar Smerud til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere