*Nettavisen* Sport.

- Han er verdens nest beste

Foto: Ap Photo/Scanpix

UFC-sjef Dana White hyller vinneren av hovedkampen i UFC 136.

09.10.11 13:31

Det var duket for en prestisjefylt omkamp i UFC 136, da Frankie Edgar og Gray Maynard barket sammen i oktagonet i Texas.

Deres forrige oppgjør endte med en sjelden uavgjort, men natt til søndag var det ingen tvil om hvem som var best i tittelkampen i lettvekt.

Les Nettavisens forhåndssak om UFC 136 her!

Gray Maynard rystet motstanderen mot slutten av første runde, men Frankie Edgar skulle komme hardt tilbake.

Edgar vant runde to og tre på sterkt vis, før han fikk inn en perfekt timet uppercut i fjerde runde. Maynard var rystet og Edgar fulgte opp med flere slag, noe som førte til at dommeren så seg nødt til å stoppe kampen.

- Han er nest best
Dermed vant Frankie Edgar tittelkampen. UFC-sjef, Dana White, var fra seg av beundring etter å ha sett hvordan Edgar kom tilbake etter smellen han fikk i første runde.

- Det der er filmstoff. Sånn skjer ikke i det virkelige liv, uttaler White, ifølge Sherdog.com.

Han mener at det kun er én utøver som er bedre enn Edgar kilo for kilo.

- Du kan ikke nekte for at Edgar den nest best fighteren i verden, kilo for kilo. Den eneste som hindrer han fra å være nummer én, er Anderson Silva. Jeg bryr meg ikke om hva noen andre sier. I kveld slo han en kar som hadde fått han ut av det, og han knocket han ut. Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv, sier White.

- En bør løftet fra skuldrene
Mesteren selv, er glad for at han fikk vist hvem som var best, i det tredje møtet med Gray Maynard.

- Det er en bør løftet fra skuldrene. Jeg føler at man fikk lukket saken. Den forrige kampen endte uavgjort og det var ikke noen klar vinner. Denne kampen avsluttet med et smell, så det er deilig å dra hjem og være ferdig med det, sier Edgar, ifølge Sherdog.com.

HTML EMBED

Edgar innrømmer at smellen han fikk i første runde var tøff.

- Jeg var definitivt ute av det. Men etter første runde følte jeg at ting begynte å gå min vei. Jeg traff med en høyre uppercut og så at den rystet ham. Da hoppet jeg over han og avsluttet kampen, forklarer Edgar.

Seier til Aldo
En annen utøver som mange mener er blant verdens beste fightere kilo for kilo, Jose Aldo, var også i aksjon i UFC 136.

Han møtte Kenny Florian i det som også var en tittelkamp.

Der begynte Florian best, men Aldo kjempet seg inn i kampen. Tittelforsvareren tok etter hvert over kampen, men det var dommerne som måtte avgjøre, etter at begge utøverne holdt ut i fem runder.

Alle dommerne hadde 49-46 i favør Jose Aldo på dommerkortet, og dermed beholder 25-åringen tittelbeltet i fjærvekt.

- Jeg måtte passe på tempoet i kampen. Jeg visste at hvis jeg var for eksplosiv, kunne Kenny ende opp med å slå meg. Jeg holdt meg kald i hodet og vant kampen, sa Aldo på pressekonferansen etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Malleus-Brando/Flickr

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.