RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han fortjener sjansen i NHL

Sist oppdatert:
Anders Bastiansen blir lagt merke til nå som han topper poengligaen i VM.

Den er litt av et syn akkurat nå, poengligaen i hockey-VM. To nordmenn topper med sju poeng på tre kamper. Anders Bastiansen er øverst, ettersom han har scoret flere mål, med sine tre mål og fire målgivende pasninger, mens Mathis Olimb er nummer to med ett mål og seks målgivende pasninger.

Deretter følger NHL-stjernene Jeff Skinner, John Tavares og Ilja Kovaltsjuk, som alle har fem poeng.

Mange dårligere spillere i NHL
Hele Norges førsterekke, med Bastiansen, Olimb og Lars Erik Spets, har imponert stort under i VM i Slovakia så langt. Det er likevel ingen tvil om at Anders Bastiansen har imponert aller mest.

- Jeg synes at han fortjener å få sjansen i NHL. Dette er ikke det første verdensmesterskapet han er bra i, han har vært bra i flere VM. Og det er spillere som er langt under ham i kvalitet, som spiller der borte, sier Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen.

Vålerengas trener følger Norge som studioekspert for Viasat, og har latt seg imponere stort av 30-åringen som også har gjort stor suksess i svenske Färjestad denne sesongen.

- Har overrasket meg
Bastiansen ble kåret til sluttspillets beste spiller da Karlstad-klubben vant SM-gull tidligere i vår.

- Han har overrasket meg veldig - han har blitt en ordentlig bra spiller, sier Knutsen.

Shampo er fortsatt den største stjernen Norge har hatt i National Hockey League. Han gjorde 111 poeng på 207 kamper og ble tatt ut på All Star-laget som representant for Columbus Blue Jackets i 2002.

- Er det andre norske spillere som under VM har imponert nok til å interessere NHL-klubber?

- Det tror jeg ikke. Dette spranget er ganske stort.

Tror på NHL-tilbud
Under VM i Slovakia sitter det naturligvis speidere fra en haug med NHL-klubber. De kan umulig ha oversett den fenomenale innsatsen til Bastiansen.

Og selv om oslomannen på 190 centimeter har kontrakt med Färjestad, har NHL-klubbene rett til å hente hvem de vil fra den svenske eliteserien - takket være en svært NHL-vennlig, internasjonal overgangsavtale.

Bastiansen vil mest sannsynlig - dersom han i det hele tatt er interessert i å flytte til Nord-Amerika - være en billig løsning for en NHL-klubb. Espen Knutsen tror absolutt at en eller flere NHL-klubber kan være villig til å satse på Bastiansen, til tross for at han allerede er 30 år.

- Ja, det tror jeg.

En sterkt medvirkende årsak til at NHL-klubber vil kunne være interessert, er lønnstaket i ligaen. Det medfører at mange av klubbene hver sommer må fylle ut stallen med billige spillere.

Spørsmålet er nettopp om Bastiansen selv vil være interessert. Og om han i så tilfelle vil kreve en énveiskontrakt eller godtar en toveiskontrakt (les forklaring i denne artikkelen: NHL for «dummies»).

- Han kan ikke reise over på toveiskontrakt. Med en ganske lav lønn tror jeg noen kunne ha satset på Bastiansen på enveiskontrakt, sier Shampo til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere