- Han ga meg troen tilbake

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

TIL-helten George Mourad takker Per-Mathias Høgmo

27.04.10 10:29

MOLDE - TROMSØ 2-3:

MOLDE (Nettavisen): Kveldens TIL-helt George Mourad ble hentet fra nederlandske Willem II til Tromsø. I bagasjen til Tromsø hadde svensken med to landskamper med seg en skakkjørt selvtillit og en manglende tro på egne fotballferdigheter.

Men med Per Mathias Høgmo som sjef har Mourad endelig fått troen på seg selv og har begynt å finne veien tilbake til nettmaskene igjen.

- Jeg har alt å takke Høgmo for. Han har jobbet mye med meg etter at jeg kom til klubben og har gitt meg selvtilliten tilbake.

- Han holder meg på jorda, selv om jeg er høyt oppe og har fått meg til å tenke at laget er det viktigste, sier «Mouradona» til Nettavisen.

Snakket med sjefen
Før mandagens kamp mot Molde tok Høgmo seg en prat med Mourad under fire øyne om svenskens holdninger.

- Høgmo sa til meg at han ville se at jeg spilte med entusiasme og glede. Det gikk bra, smiler svensken med assyrisk opprinnelse.

TIL-treneren bekrefter at han satt seg ned med sin nye elev før kampen i Rosenes by.

- Jeg ville at Mourad skulle vise spillelyst og glede mot Molde. Han er en spiller med et stort potensial og er en strålende person å arbeide med i spillergruppen. I dag leverer han varene med to flotte mål, skryter Høgmo.

Drømmetreff
Og Mourad leverte så til de grader varene mot et frynsete Molde-lag.

Først utnyttet han et passivt Molde-forsvar som ventet på at Tromsø-spissen skulle bli avvinket for offside på pasningen fra Sigurd Rushfeldt, men Magne Simonsen ødela linja og assistentdommeren holdt korrekt flagget nede.

Dermed fikk Mourad enkelt heade ballen i nettmaskene bak Molde-keeper Ben Amos.

Vel ti minutter ut i andre omgang slo Mourad til igjen. Svensken fikk drømmetreff utenfor hjørnet av sekstenmeteren og United-innleide Ben Amos kjente bare susen av ballen som føk inn bak Molde-keeperen.

Rush-hyllest
- Jeg kikket i et øyeblikk opp for å se hvordan Amos sto i feltet. Så bare skjøt jeg og kjente fort at ballen kunne gå i mål. Det var herlig, gliser tomålsscoreren til Nettavisen.

- Det er mye som stemmer for tida og spesielt samspillet med Rushfeldt fungerer bra. Han er en klok spiller som vinner mange baller for meg, sier Mourad.

Også Tromsø-veteran Sigurd Rushfeldt er full av lovord av sin nye spisskollega.

- Samspillet mellom meg og Mourad har fungert veldig bra.

Tabelltopp
Seks minutter før slutt sendte Fredrik Björck Tromsø til topps i Tippeligaen. På hjørnesparket fra innbytter Thomas Drage var svensken tøffest i duellene med Moldes Daniel Berg Hestad og Magne Simonsen, og kjempet ballen i mål.

Tromsø leder nå Tippeligaen med 19 poeng - to poeng foran Aalesund. Rushfeldt mener årets utgave av Tromsø kan nå langt.

- Dette laget er fortsatt i utvikling, men det er nok en av de beste Tromsø-lagene jeg noensinne har spilt for, sier Rushfeldt.

Per Mathias Høgmo tenker ikke for mye på den nåværende tabelltoppen for sitt lag, men mener Tromsø jobber godt som klubb.

- Jeg er fornøyd med det vi har prestert til nå i sesongen. Vi er gode hjemme og på fire vanskelige bortekamper har vi tatt sju poeng. Det er gøy å se spillere vokse inn i ei prestasjonsgruppe og at vi får fram enkeltindividet.

- I dag er Marcus Sahlman outstanding og Ruben Yttergård Jensen gjør en strålende jobb på midtbanen, sier Høgmo.

Solid Sahlman
Marcus Sahlman som sto i TIL-buret på grunn av en skadet Sead Ramovic, var i likhet med George Mourad avgjørende for at Tromsø kunne reise fra Molde med tre poeng. I første omgang sto svensken nærmest som en levende vegg.

Mattias Moström testet svensken med et kanonskudd i det 34. minutt, men Sahlman fikk slå ballen ut til corner. Deretter var det Magne Hoset sin tur til å bli stoppet av reaksjonssterke Sahlman. Hoset dro av Tromsøs midtbaneanker Sergine Modou Kara Mbodji på sekstenmeteren, skjøt med velplassert med høyrefoten, men Sahlman lå nede og avverget sjansen til corner. I andre omgang reddet han på mesterlig vis skuddet til Moström.

- Jeg er mest fornøyd med redning av skuddet til Moström i andre omgang. Jeg føler jeg gjorde en god kamp, men det er treneren som bestemmer om jeg spiller neste kamp, sier Sahlman til Nettavisen.

Selv om Magne Hoset utlignet til 2-2 for Molde med en perle av et langskudd, maktet ikke Molde å snu kampen denne gang. Trener Kjell Jonevret innrømmer at laget sliter i forsvar.

- Vi slipper inn for mange mål. Det er et problem for oss, sier Jonevret.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.