RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Laurence Griffiths (Getty Images)

- Han har alt

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen ser en framtidig storstjerne i 20 år gamle Ruben Rochina.

Oslo (ANB): Spanjolen ble hentet til Ewood Park fra Barcelona i januar i år, og brukte siste halvdel av forrige sesong til å finne seg til rette. Nå har unggutten revet til seg en plass i klubbens startoppstilling – og Gamsten er skråsikker på at fansen har mer i vente.

- Ruben er nesten en erketypisk spansk fotballspiller. Han har gode ballferdigheter og er fortsatt ung. Han har alt som skal til for å bli en god spiller, sier vadsøværingen til lokalavisen Lancashire Telegraph – og tilføyer:

- Han har en fantastisk venstrefot, ballkontroll, alt. Det har dere sett selv også.

Må få tid
Landslagsvingen er samtidig opptatt av at klubben og dens supportere må gi Rochina tid på å utvikle seg videre.

- Selvfølgelig blir han en fantastisk spiller. Det er bare å se på ferdigheten han har, men han må bare tilpasse seg ligaen gradvis. Det gjelder for alle nye som kommer, sier han – og sammenlikner med en tidligere Chelsea-stjerne, Andrij Sjevtsjenko.

- Det tok han mer enn to år å komme inn i det. Før eller seinere blir han en toppspiller i Premier League, og han har en stor framtid foran seg, sier finnmarkingen.

Vil reise seg
Allerede i Sam Allerdyces regjeringstid skal Rochina ha vært et hett navn i korridorene på Ewood Park. Overgangen, med en prislapp på rundt ni millioner kroner, ble imidlertid først en realitet i år.

Mot Norwich nylig mistet Rochina ballen skjebnesvangert og ble skyld i et baklengsmål. Gamsten tror lagkompisen rister av seg den opplevelsen.

- Han må bli vant til når han skal spille fra seg ballen og når han skal drible, sier vadsøværingen.

Kommende lørdag skal Blackburn ut i meget viktig bunnkamp mot Wigan. Mye tyder på at både Gamst Pedersen og Rochina får fornyet tillit på midtbanen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere