RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har disse Maradona-driblingene

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Vegard Forren kunne kostet Godset gullet.

MOLDE - ROSENBORG 1-0:

MOLDE (Nettavisen): Lørdag kveld tok Molde i mot Rosenborg på Aker stadion. Med bare tre serierunder igjen før kampen som kalles Norges «El Clasico», var oppgjøret en nøkkelkamp for gulljagende Rosenborg.

Molde vant oppgjøret etter en sen straffescoring av Magne Hoseth, men allerede tidlig i kampen hadde Alexander Søderlund er kjempesjanse til å sende Rosenborg et langt steg mot seriegull, etter en feil av Vegard Forren.

- Det er utrolig kjipt å stå her med tap. Det er tungt. Jeg skulle sette ballen mellom beina på keeperen, men jeg bommer litt. Han som så tett at jeg tenkte det var best å sette den der, forteller Alexander Søderlund til Nettavisen.

- Vanskelig å ta gull
Spissen har slitt med skader etter overgangen fra Haugesund i sommer, og innrømmer at ballfølelsen ikke er helt der den skal være.

- Jeg har vært ute lenge nå, så formen er kanskje ikke på topp. Det er synd, men vi får gjøre det beste av det vi har. Nå blir det vanskelig å ta gull, selv om Strømsgodset kan gå på en smell mot Start, sier Alexander Søderlund.

Ole Gunnar Solskjær og Molde fikk en horribel start på sesongen, men har nå fått tilbake fjorårets gullvinnende momentum. Før lørdagens kamp hadde de tatt 22 av 30 mulige poeng på de siste ti kampene.

- Jeg er veldig stolt av prestasjonene. Vi starter litt sløvt og gir dem for mye tid med ballen. Når kampen åpner seg blir vi best. Spesielt andreomgang er av høy klasse, forteller Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

El Clasico
Molde-manageren var strålende fornøyd med at stadion var utsolgt til kampen, til tross for at det noe mer kjente spanske «El Clasico», mellom Barcelona og Real Madrid ble spilt samtidig.

- Det er ikke bittert i det hele tatt at vi ikke er med i gullstriden. Vi lærte av det som skjedde i vår, og vi fortjener ikke å være helt i toppen. Det er imponerende hvordan spillerne har omstilt seg. I dag hadde vi alt å vinne, og ingenting å tape. Vi ville gi de supporterne som kom her i stedet for å se Barcelona - Real Madrid valuta for pengene, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Men den tidligere Manchester United-proffen var ikke fornøyd med alt som skjedde ute på banen. Tidvis hadde Molde mange stygge balltap, og flere av dem endte i store sjanser for Rosenborg. Spesielt Vegard Forren får gjennomgå av kristiansunderen.

- Vi var litt upresise, vi var ikke nøye nok med pasningene, og vi ga dem ballen for ofte. Vegard Forren har disse Maradona-driblingene sine som han vet jeg misliker. Jeg fortalte han i pausen at han ikke er Maradona, og at han kan takke høyere makter for at han har Even Hovland ved siden av seg, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Får ikke større sjanse
Rosenborg-trener Per Joar Hansen var ikke fornøyd med eget lags effektivitet foran mål. Trønderne har bare scoret 45 mål denne sesongen, noe som er to mindre enn lørdagens motstander Molde.

- Det er en jevn kamp der det handler om å score det første målet. Etter 10 minutter burde vi scoret mål, men gjorde det ikke. Det er en kamp som vipper veldig lenge. Slik er disse oppgjørene, sier Per Joar Hansen til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rosenborg-sjefen mener Alexander Søderlund burde satt megasjansen sin.

- Du har dine gode perioder og gode sjanser, men så gjelder det å sette dem, og der er vi ikke i dag. Større sjanse enn den til Søderlund får du ikke, men det er en fabelaktig redning av Ørjan Håskjold Nyland. Det var viktig å gi han sjansen fra start. Han har ikke spilt så mange kamper i høst, og blir en viktig spiller i innspurten, sier Per Joar Hansen som sin nyinnkjøpte spiss.

Matematisk mulig
Rosenborg ligger nå á poeng med Strømsgodset, men drammenserne har både én kamp mindre spilt, i tillegg til å ha vesentlig bedre målforskjell enn trønderne.

- Alt kan fremdeles skje, og vi gir oss ikke før det er matematisk umulig å ta gull. Det er helt umulig å si hvor de kan avgi poeng, men de skal ut i tre tøffe kamper mot lag som er i god flyt, avslutter Per Joar Hansen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere