*Nettavisen* Sport.

- Han har enorme muligheter

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Robbie McEwen tror Mark Renshaw er klar til å tre ut av Cavs skygge.

17.12.11 13:21

Renshaw etterfulgt av Cavendish etterfulgt av seier. Slik har det vært de siste årene hos HTC.

Nå som laget opphører går de to raske herremennene hver til sitt, noe som byr på nye muligheter for opptrekkeren Renshaw. Australieren drar til nederlandske Rabobank, hvor han trolig får lov til å spurte for seg selv.

Den tidligere storspurteren Robbie McEwen har tro på sin landsmann, men først må han endre tankegang.

- Han må passe på seg selv istedenfor andre, og spare all energi til de siste par hundre meterne, sier McEwen til cyclingnews.

Den beste opptrekkeren
De siste årene har ikke Renshaw fått mange sjanser til å kjøre for seg selv, men der han har fått muligheter har han vist seg frem.

- Jeg tror han har enorme muligheter foran seg. Alt er opp til han. Han har spilt rollen som en fantastisk opptrekker for Mark Cavendish de siste årene, og det har gjort en stor forskjell på begges karriere. Nå er tiden kommer for Mark (Renshaw). Han har bestemt seg for å prøve seg selv og finne ut hva han er kapabel til. Det er perfekt timing, sier rytteren som forlot Rabobank etter 1999-sesongen.

- Hvis det fungerer blir han en stjerne. Dersom det ikke gjør det, kan han lene seg på å være en av de beste opptrekkerne i feltet. Han har ingenting å tape.

- Vil utvikle seg
I år tok Renshaw tre seirer, inkludert sammenlagtseieren i Tour of Qatar. I det nevnte rittet fikk Renshaw kjøre for egne sjanser, og endte opp med en seier og to andre pallplasser. 39 år gamle McEwen tror Renshaw vil utvikle seg til å bli en bedre spurter på sikt.

- Jeg tror han vil gjøre det bra. Han spurtet i Credit Agricole (2006-2008) før han ble en opptrekker i HTC, hvor han gjorde store fremskritt. Hvis du ser på hvordan han utviklet seg i den rollen i HTC og ble den beste, tror jeg at han vil bli fortsette å bli bedre som spurter. Men han må endre hvordan han tenker i ritt, og det vet han selv også.

McEwen selv ser en lang karriere gå mot slutten. «Pocket Rocket» sykler for GreenEDGE frem til California rundt neste år, før han blir en del av støtteapparatet til det nye storlaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.