*Nettavisen* Sport.

- Han har fortsatt ikke godfølelsen

Foto: AFP/Scanpix

Ole Einar Bjørndalen knuste verdenseliten, men har fortsatt mye å gå på før OL.

05.12.09 20:27

Ole Einar Bjørndalen har allerede 5 OL-gull i medaljesamlingen, men mye tyder på at skiskytterkongen fra Simostranda har ambisjoner om å hente hjem flere i Vancouver i 2010.

Lørdag viste han i hvert fall at det er ingenting å utsette på formen rundt to måneder før de olympiske lekene i Canada åpner. I svenske Östersund var nordmannen nok en gang best av alle, og innkasserte seieren foran Emil Helge Svendsen, med USAs Tim Burke på en tredjeplass.

Bjørndalen skjøt feilfritt, og var 25,1 sekunder foran landsmannen i mål. Burke var 37,1 sekunder bak den suverene norske vinneren.

De to nordmennene har dermed vunnet hvert sitt verdenscuprenn denne sesongen. Hegle Svendsen, som vant torsdagens renn, beholder den gule ledertrøyen i verdenscupen sammenlagt.

Revansjesugen Bjørndalen
Under 20 kilometeren torsdag endte Bjørndalen helt nede på en skuffende 43.-plass, og fikk dermed en skikkelig revansje for den nedturen under lørdagens renn.

- Han var ikke spesielt fornøyd med innsatsen der. Han har jobbet hardt for å komme i riktig modus fram mot lørdag, sier idrettssjef Per-Arne Botnan til Nettavisen.

Forrige sesong kom ikke Bjørndalen like godt i gang. Da måtte han vente helt til 17. januar før den første verdenscupseieren kom. Og selv om 35-åringen selv har sagt at han fortsatt har et stykke igjen til storformen, lover det altså meget godt før OL.

- Han hadde rask skyting, men har fortsatt litt å gå på fysisk. Han har nok ikke godfølelsen helt ennå, forteller Botnan om hvor Bjørndalen ligger an formmessig.

Emil Hegle Svendsen måtte altså se seg kraftig slått av Bjørndalen denne gangen, men «kronprinsen« var likevel fornøyd med nok en topplassering i verdenscupen.

- Jeg har bare snakket så vidt med Emil, men han var veldig fornøyd fysisk sett, men var litt irritert på at sisteskuddet glapp, sier Botnan om Svendsens innsats lørdag.

- Gutta er i siget
Av de øvrige norske ble Ronny Hafsaas nummer 11, Alexander Os nummer 18, Lars Berger nummer 24, Halvard Hanevold nummer 30, og Rune Bratsveen nummer 40.

Og til tross for at de ikke ble topplasseringer på alle, mener Botnan at dette lover meget godt foran OL i Vancouver. Han er spesielt imponert over farten i sporet.

- Gutta er absolutt i siget. Emil viser stabilitet, og Ole er der han ønsker å være. Vi håper også at de andre gutta vil være med og bidra. Vi ser jo at Lars er raskest i sporet i dag, mens Ronny er nest raskest. Deretter følger Emil og Ole, sier han.

- Er du redd for at forventningspresset blir for høyt?

- Jeg tror ikke at forventningspresset vil bli for stort. Vi er på det nivået vi var i fjor, og kjører på videre. Disse resultatene er betryggende, og viser at vi jobber godt, og gjør ting riktig. Vi er på det nivået vi ønsker å være, sier Per-Arne Botnan.

Dette var for øvrig Bjørndalens 90. verdenscuptriumf i karrieren. 35-åringen har i tillegg en verdenscupseier i langrenn fra svenske Gällivare i 2006.

Sjekk siste vintersport her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.