RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har kanskje litt lite muskler

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det var god stemning da idretten feiret seg selv på Hamar.

Lørdag kveld skulle det norske idrettsfolket feire seg selv og det med stil. Idrettsgallaen er etter hvert blitt en årlig tradisjon der de største idrettsprestasjonene fra det foregående året blir feiret i OL-amfien på Hamar.

Og etter et særdeles godt idrettsår for Norge, var det på sin plass med en skikkelig feiring.

Håndballdominans
Hele tretten klasser skulle det deles ut priser i og det var naturlig nok knyttet spenning til hvem som skulle ta hjem disse prisene. Men allerede tidlig i utdelingen var det klart at enkelte skulle få med seg ganske mange priser.

For idet de to første prisene var delt ut, satt landslagskeeper i håndball Katrine Lunde Haraldsen med to premier. Både prisen for årets kvinnelige utøver og årets lagspiller gikk til målvakten. Haraldsen var meget ordknapp og sa ikke så mye da hun mottok prisene.

Spøkte med Jönsson
I tillegg stakk Marit Breivik av med prisen for årets trener, en pris hun for øvrig fikk tildelt av Stabæk-trener Jan Jönsson, som er høyaktuell som ny landslagssjef. Med seg i utdelingen fikk han Stabæk-guru Ingebrigt Steen-Jensen. Og spekulasjonene om landslagsjobben gikk ikke ubemerket hen. Det sørget programleder Bård Tufte Johansen for.

- Hvor stor sjanse er det for at du blir landslagstrener for Norge?, spurte programlederen og uten at Jönsson hadde så mye å si, kunne Steen-Jensen si dette:

- Vi har vakter på Janne hele tiden og hvis Karen Espelund kommer innenfor én kilometer, så lyser det rødt, fleipet han.

Fotballjenter hyllet håndballjenter
Også årets lag gikk til håndballdamene. Den prisen fikk de utdelt av Røa-spillerne Siri Nordby og Marit Fiane Christiansen, som også fleipet litt om sin egen klinsj med landslagsledelsen i fotball.

- Vi hadde egentlig tenkt å boikotte dette, men vi fikk høre at det var så stor takhøyde, sa de to tidligere landslagsspillerne og kikket opp i det høye taket i hallen. Til slutt tok håndballjentene også prisen som årets navn og toppet med det en fantastisk kveld.

Svømmehumor
Men det var langt fra bare lagidrett som vant priser i kveld. Prisen for årets gjennombrudd var det også knyttet spenning til. Prisen gikk til Sara Nordenstam, svømmeren som tok bronse i OL i Beijing.

Og da Nordenstam ble spurt om hun hadde kjæreste og bordmakker det Alexander Dale Oen ble spurt om det samme og begge erkjente at de var single. Da påpekte Tufte Johansen yngre medprogramleder at de to kanskje ville vært et bra par, ettersom begge driver med svømming. Da kom det kontant fra Nordenstam:

- Jo, Alex er en kjekk fyr, men han har kanskje litt lite muskler.

Dale Oen hadde likevel nok muskler til å ta sølv i OL og i tillegg vinne utøvernes egen pris. En pris stemt frem av utøverne selv og dermed en av de gjeveste.

- Bare ett kast
Årets mannlige utøver var kanskje den klassen med skarpest konkurranse, og der var det Andreas Thorkildsen som tok hjem prisen for sitt OL-gull i spydkast. Thorkildsen selv var ikke tilstede for å ta imot prisen, men Bård Tufte Johansen fikk understreket hvilken bragd Thorkildsen sto for.

- Ole Einar Bjørndalen har gått meget langt på ski og Olaf Tufte har rodd fra Horten til månen med melkesyre og alt Andreas Thorkildsen har gjort er ett kast, sa programlederen.

Også Aksel Lund Svindal var nominert i samme kategori, men fikk likevel med seg en pris. Dagfinn Enerly delte ut prisen for årets forbilde til Svindal, som holdt sin takketale fra Sveits.

- Jeg har trent på å bli god på ski, men å være forbilde har jeg ikke øvd så mye på. Men jeg er stolt over å være et forbilde, sa en fornøyd Lund Svindal.

Hederspris til Per Ravn Omdal
Den siste prisen som ble delt ut i idrettsgallaen gikk til Per Ravn Omdal. Den tidligere fotballpresidenten var tydelig rørt og kom med en enkel, men dypfølt takk:

- Jeg kan bare si én ting, tusen takk alle sammen.

Dermed var gallaen over, men festen, den varer nok inn i de små timer.

Foruten Olaf Tufte da. OL-mesteren var syk og var klokkeklar på at han skulle rett hjem å legge seg når gallaen var over.

Det er det nok ikke alle som skal.

1399

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere