RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har spilt ekstremt bra i de siste kampene

Foto: Bruce Bennett / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)
Mats Zuccarello får ros av både treneren og lagkameratene.

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello Aasens prestasjoner i de siste kampene har ikke gått upåaktet hen hos verken lagkamerater eller hovedtrener Alain Vigneault.

Etter kampen mot Buffalo Sabres sto de nærmest i kø for å rose nordmannen, som virkelig har fått vise seg frem etter å ha stått uten målpoeng på de ni første kampene.

Vigneault valgte å gi Zuccarello tillit i førsterekken mot Buffalo, og nordmannen spilte en stor rolle da Rangers tok sin første hjemmeseier for sesongen.

På pressekonferansen etter kampen fikk Vigneault spørsmål om Zuccarellos kjempesjanse i begynnelsen av første periode slo an tonen for resten av kampen, og treneren svarte ved å trekke frem nordmannens innsats mot både Buffalo og New York Islanders.

- Han har spilt ekstremt bra i de siste to kampene. Når han og (Chris) Kreider bruker farten deres og (Derek) Stepan finner dem, så er det veldig effektivt for oss, sier Vigneault.

Zuccarello i ny stjernerekke
Forrige sesong fikk Zuccarello mye spilletid sammen med storstjernene Brad Richards og Rick Nash. Sistnevnte er for tiden ute med skade, mens Richards har fungert bra uten Zuccarello, og topper scoringslisten for blåtrøyene.

Men nå kan Zuccarello ha funnet seg en ny stjernerekke. Mot Islanders og Sabres ble nordmannen satt sammen med Derek Stepan og Chris Kreider, og resultatet har blitt, to assist på Zuccarello, to mål på Kreider og to seirer på laget.

Kreider, som scoret 2-0-målet mot Buffalo etter assist fra Zuccarello, er mest opptatt av å rose sin norske og amerikanske rekkekamerat.

- Det er veldig lett å spille med de to. Jeg tror ikke det betyr så mye hvem de spiller med, de kommer alltid til å få tredjemann til å se bra ut. De er veldige gode spillere, så jeg prøver bare å gjøre jobben min, sier Kreider.

Zuccarello var også full av lovord om sine nye rekkekamerater.

- Det har gått bra de to siste kampene. Vi har hatt god flyt i rekken vår, sier Zuccarello til Nettavisen.

- En drøm
Etter å ha slitt med å etablere seg i NHL siden 2010, med opphold i både AHL og KHL, ser det endelig ut til å ha løsnet for Zuccarello. Først signerte han en kontrakt til nærmere syv millioner kroner og nå begynner anerkjennelsen fra ekspertene å komme.

Da er det ikke rart at Zuccarello lett innrømmer at han lever barndomsdrømmen.

- Å spille her har alltid vært en drøm. Det er veldig hyggelig å være her nå, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers spiller sin neste kamp natt til søndag mot Carolina Hurricanes, deretter følger Anaheim Ducks og Pittsburgh Penguins den 4. og 6. oktober. New York Rangers står med 10 poeng på 12 kamper og ligger på femteplass i Metropolitan Division.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere