*Nettavisen* Sport.

- Han har vist sin udugelighet for all verden

Foto: (Montasje: Scanpix)

Brann fikk aldri bankgaranti for Huseklepp-pengene. Les Davy Wathnes tirade mot Brann-ledelsen.

01.06.11 11:24

30. januar i år signerte Erik Huseklepp for Bari.

Den italienske klubben skulle betale Brann om lag 14 millioner kroner for angriperen, men tiden gikk uten at Brann så noe til pengene.

17. mai var siste frist for når pengene skulle være inne på konto, uten at bergensklubben fikk betalingen de krevde. Derfor henvendte Brann seg til Fifa, i et forsøk på å frata Bari rettighetene på Huseklepp.

Tirsdag ble det imidlertid avslørt at Bari aldri ga Brann noen bankgaranti for pengene.

Det får TV 2s fotballprofil og lidenskapelig Brann-tilhenger, Davy Wathne, til å se rødt.

Les også: Brann vil ha Huseklepp tilbake

Stusset over oppførselen
Nettavisen tok en prat med tv-profilen for å høre hans tanker om saken, og ble servert en tirade mot ledelsen i Brann - og daglig leder Roald Bruun-Hanssen spesielt.

- Jeg stusset over oppførselen til Roald Bruun-Hanssen i forrige uke, da Brann henvendte seg til Fifa om Huseklepp-pengene. Da var han voldsomt aggressiv, men om man har bankgaranti er det ingen grunn til å bli så hysterisk. Da kan man bare låne penger fram til garantien slår inn, sier Wathne til Nettavisen.

Men tirsdag kunne altså TV 2 Sporten fortelle at den italienske banken Bancapulia aldri hadde skrevet ut noen bankgaranti. I stedet var deres rolle bare å overføre pengene når Bari kunne betale.

- Da ser bildet helt annerledes ut. Da forstår jeg at han (Bruun-Hanssen) kan være ilter og oppbrakt - igjen, fortsetter han.

Med trykk på «igjen».

Mars 2011: Får ikke betalt for Huseklepp

- Prestisje
Det er nemlig ikke første gang Wathne langer ut mot Bruun-Hanssens måte å lede Brann på.

- Han har gjort dokumenterbart naive ting tidligere, med avtaler som i beste fall dreier seg om håndtrykk. Man skulle tro han hadde lært av Lyn-saken fra 2008, mener TV 2-profilen, og sikter til saken der Lyn-spilleren Odion Jude Ighalo ifølge bergensklubben skulle ha vært enig med Brann om en overgang - men som i stedet ble solgt til Udinese.

- Burde noen i Branns ledelse, Bruun-Hanssen spesielt, vurdere sine egne stillinger etter Bari-saken?

- Det er det åpenbart at de ikke gjør. I Brann er det viktigere å klamre seg til stillinger som man kan vise til, i stedet for å utrette noe. Når det er snakk om prestisje er det noen mennesker som velger å fortsette i jobbene selv om de har demonstrert åpenbart manglende evner. Jeg har ingen illusjoner om at Roald Bruun-Hanssen går av etter dette, fyrer Wathne løs.

Og tiraden fortsetter:

Flytter på seg: - Huseklepp spiller ikke i Serie B

- Vurderer å skifte dialekt
- Han ser på det som en ny erfaring han gjør, og så går han videre på veien. Han mener det er sånn det er å være leder i Brann, at man gjør feil og lærer av dem.

- Det er nesten utrolig at en bedrift med en så stor omsetning kan holde på sånn. Det hadde ikke gått noe annet sted, ingen ville sluppet unna med den typen manglende kvaliteter i en annen jobb, raser Davy Wathne.

Han mener det blir flaut å kalle seg bergenser når man hører om Bari-saken.

- Det er pinlig. Det er flaut for personen (Bruun-Hanssen), for klubben som har ansatt ham, for tillitsvalgte og for medlemsmassen. Det er flaut for hele byen, det er bekvemt og pinlig. Det er sånn at man vurderer å skifte dialekt, mener den engasjerte fotballkjenneren.

Wathne mener Brann må lære av andre Tippeliga-klubber når det gjelder å lede en fotballklubb.

Tysk interesse: - Köln vil ha Huseklepp

- Demonstrerer sin udugelighet
- I gamle dager ble idrettslederne valgt fordi de hadde tid nok, men i dag handler det ikke om et tillitsverv man får på et årsmøte. Det er stillinger som lyses ut, og man blir ansatt i høyt gasjerte jobber. Da må man kunne stille krav.

- Det å være leder i Brann må ikke kreve at du er bergenser eller har en fortid i klubben. Se på Rosenborg som henter en direktør fra Odda, eller Odd Grenland som henter en direktør fra Hardanger. Selv Vålerenga har en direktør fra Hamar, peker Davy Wathne på, og serverer følgende beskjed:

- Brann bør se etter fagkunnskap der det finnes, ikke bruke en lokal størrelse som for all verden har demonstrert sin udugelighet.

Wathne fortsetter:

- Dette er et fag, et fag som noen mennesker kan noe om. Man må hente sånne, i stedet for å holde på med den ene fadesen etter det andre.

Synes synd på Huseklepp
Når det gjelder Huseklepp-saken, synes Wathne det er vanskelig å spå noen løsning.

- Det er vanskelig å få Uefa til å øve press på klubber som ikke deltar i noen europacup. Det er et pressmiddel de har brukt tidligere. Dette er advokatmat for jurister som vil diskutere innholdet i avtalen, mener Wathne.

Som ser flere muligheter dersom det viser seg at Erik Huseklepp faktisk er Branns eiendom.

- Vil de kreve ham tilbake når det er åpenbart at han ikke vil? Vil en tredje klubb løse ut Huseklepp fra Bari mot de pengene som Brann krever? spør Wathne seg, som midt i alt kaoset synes synd på Huseklepp selv.

- Han har Messis tilnærming til fotball, han ville bare komme seg vekk fra kaoset i Brann med fravær av ambisjoner og klassespillere. Han ville bort fra det som kom til å rakne fullstendig i løpet av to-tre år, mener den frittalende tv-personligheten.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Roald Bruun-Hanssen, uten å lykkes.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.