- Han herjer i langrennssporet

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Trenerne roser 17-åringen Ole Christian Wendel opp i skyene.

Les hovedsaken om multitalentet Ole Christian Wendel her.

- Ole Christian Wendel er et veldig, veldig stort talent. Jeg tror ikke vi har sett maken noen gang når det gjelder kombinert.

Norges langrennstrener for kombinertlandslaget Trond Einar Elden bruker ikke lang tid på å dra frem superlativene om unggutten.

- Allerede på starten av forrige sesong herjet han i kontinentalcupen (seniorcupen på nivået under verdenscupen, red.anm.). Han hadde beste langrennstid som 15-åring, forteller Elden.

Strukturert og treningsivrig
Han beskriver Ole Christian Wendel som en særdeles strukturert kar med god treningskultur.

- Vi er glade for å ha sånne typer. Det er flere unggutter i kombinert som er på vei frem, sier Elden.

Han er godt fornøyd med at Wendel vil fokusere på kombinert, og tror det ville blitt vanskelig for ham også å satse på spesiallangrenn.

- Det kreves så mye spesialtrening for hopp, at han i lengden ikke ville holdt tritt med spesiallangrennsutøverne. Dessuten kreves det helt forskjellige egenskaper i hopp og langrenn. I hopp må man være spenstig og lett, i langrenn muskuløs og utholden. Det er det som gjør kombinert så krevende, forteller Elden.

Utelukker ikke OL
Landslagstreneren lokker med en OL-billett allerede til neste år dersom Wendel skulle fortsette fremgangen.

- Vi kan kanskje få nytte av ham allerede i Vancouver. Jeg tror ikke det skader å få prøvd seg tidlig, sier Elden og tenker på at han selv vant VM-gull i kombinert få dager før sin egen 19-årsdag.

- Stort potensial i begge grener
Også Ole Christian Wendels trener i Kollenhopp ser et talent utenom det vanlige.

- Vi har sett kombinertutøvere som har et høyt potensial langrennsmessig, og andre som har et høyt potensial hoppmessig. Ole Christian har et stort potensial i begge grener, mener Even Andreas Røed.

Skapt for hopping
Det 17-årige talentets langrennsegenskaper er behørig omtalt her og i hovedsaken . Men treneren mener Wendel også har forutsetningene som skal til for å bli blant de beste hopperne i kombinertverdenen.

- Da tenker jeg i hovedsak på spensten og kroppsbygningen hans, sier Røed.

Foran årets sesong var det bevegeligheten det ble jobbet mest med.

- Ole Christian var for stiv, noe som var en begrensning. Dette har bedret seg, og det har gitt ham veldig gode resultater i hoppbakken i år. Men fortsatt har han et stort utviklingspotensial her, mener den 25 år gamle treneren.

Stor idrettsforståelse
Han trekker også frem modenheten som en av styrkene.

- Ole Christian er en veldig seriøs utøver, og han har veldig stor idrettsforståelse til å være 17 år. Han er veldig treningsklok og tar raskt til seg de arbeidsoppgavene han får. Det er veldig moro å få trene et sånt talent, sier Røed.

Les hovedsaken om multitalentet Ole Christian Wendel her.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag