*Nettavisen* Sport.

- Han kan bli best

Foto: Thomas rasmus Skaug/Scanpix

Nå drømmer Johan Remen Evensen om hoppuka.

07.12.08 16:30

Granåsen (Nettavisen): Hoppsjef Clas Brede Bråthen var en gladere mann lørdag kveld enn han var søndag ettermiddag. Fra å ha to mann blant de fire beste lørdag, var det kun Anders Jacobsen som var å finne blant de ti i søndagens hopprenn.

- Ikke bra nok
- Som nasjon er ikke dette bra nok, konstaterer Bråthen til Nettavisen etter hopprennet. Men det var likevel en ting som gledet mer enn noe annet, nemlig lørdagens superdebutant, Johan Remen Evensen.

- Jeg kan ikke huske sist noen debuterte i verdenscupen med å bli nummer ti. At han følger opp med å bli nummer tolv i dag er meget imponerende, sier Bråthen.

- Er du gal?
Hovedpersonen selv, Johan Remen Evensen, var i drømmeland lørdag og innrømmet at søndagens prestasjon nok kom til å holde ham der litt lenger.

- Er du gal? Dette er det største jeg har vært med på, sier 23-åringen fra Molde til Nettavisen. Med 14. plass etter førsteomgangen, hoppet han seg opp to plasser i finalerunden med et hopp på 130,5 meter.

Før denne sesongen var målet å få hoppe i et verdenscuprenn i løpet av sesongen. Nå mener flere i den norske hoppleiren at Evensen må justere målsettingene sine.

- Jeg håper han har ambisjoner om å bli med på hoppukelaget. Og for å si det slik, blir han ikke med til hoppuka så stiller vi tidenes sterkeste lag, så han er absolutt en aktuell kandidat, innrømmer Clas Brede Bråthen

Ljøkelsøy enig
Hoppveteran Roar Ljøkelsøy er enig med Bråthen og tror Evensen fort blir å finne i den norske hoppuketroppen.

- Hvis han fortsetter å hoppe så godt som dette, så er han selvfølgelig aktuell. Hvis han presterer gode hopp i verdenscupen fremover, så blir han nok med, sier Ljøkelsøy til Nettavisen. Ljøkelsøy hadde ikke noen flott dag i bakken, hoppet seg opp tre plasser i finaleomgangen og endte til slutt på en 24. plass.

- Hoppuka er drømmen
Også Johan Remen Evensen selv erkjenner at han nå må sikte litt høyere enn det han gjorde før sesongen.

- Hoppuka er selvfølgelig en drøm og det hadde vært utrolig gøy. Men det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å jobbe og forsøke å prestere bra. Til syvende og sist er det de store gutta som bestemmer, sier en glad Evensen.

At det kun er opp til de store gutta, er ikke helt riktig. I alle fall ikke om vi skal tro Clas Brede Bråthen.

- Fortsetter Johan å prestere sånn som dette, så er han jo automatisk selvskreven i en hoppuketropp, mener Bråthen og sier litt om potensialet til den 23-årige moldenseren:

- Han kan bli best.

- Jobber med å bli bedre
Best var definitivt ikke de norske hopperne i søndagens renn. Selv om det resultatmessig var dårlig med Anders Jacobsen på en 8. plass som bestemann, mener Bråthen at det verste er å vite at potensialet er så mye høyere.

- Denne helga har vi vel seks mann med som har vunnet verdenscuprenn tidligere. Vi jobber selvfølgelig for å få det til å løsne, men akkurat nå er det flere som sliter med å få til to gode hopp. Men det er jobben vår å få det til å løsne, sier hoppsjefen, som mener Anders Jacobsen er den som presterer mest som forventa.

- Anders presterer to ganske jevnt gode hopp, men også han har mye mer inne, sier Bråthen om Jacobsen som hoppet 133 meter i første omgang og 131,5 i finalerunden. Nordmannen var til slutt nesten tjue poeng bak vinneren, sveitsiske Simon Ammann

- Mangler litt trygghet
Jacobsen selv er enig i at han mangler en del på lengden på hoppene sine, men er fornøyd med stabiliteten.

- Jeg er jo stabil, men kanskje blir jeg for kontrollert. Jeg slipper meg ikke løs og da blir det gode lengder, men ikke langt nok til å vinne, sier Jacobsen til Nettavisen.

- Det er tryggheten som mangler. Men så skal det jo bare ett godt hopp til og så løsner det. Faren er at det kan gjøre det motsatt vei også, men det er jo det som gjør det moro, smiler Jacobsen og håper at det skal vippe rett vei snart.

Hvis det klaffer vil nok også pallplassene komme. For som Jacobsen sier:

- I år har jeg jo startet mye bedre enn i fjor. Da var jeg jo på pallen stadig vekk utpå nyåret. Nå er jeg med fra starten av og da blir man tryggere, for man slipper å tenke på å kvalifisere seg til hvert renn, avslutter Jacobsen til Nettavisen.

I mellomtiden kan man glede seg over Johan Remen Evensens gjennombrudd i verdenscupen. Også han kan være en mann for pallen om ikke lenge.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.