RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han kan bli en stor klatrer

KUN TIL BRUK AV PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK AV PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Tre nye ryttere til Team Schleck.

Anders Lund (Saxo Bank), Martin Mortensen (Vacansoleil) og Tom Stamsnijder (Milram) er nyervervelsene til Brian Nygaard og Kim Andersen i det nye Luxemburg-baserte sykkelteamet.

Lund har vært profesjonell under Bjarne Riis' ledelse siden 2007. Inneværende sesong kjørte han både Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

- Anders Lund er en god rytter, som fortsetter å forbedre seg. Vi har lenge diskutert hvor styrkene hans ligger, men vurdert ut i fra hans imponerende klatring i Giro d'Italia og den flotte støtten han ga Fränk i de spanske fjellene i Vueltaen tror jeg helt ærlig at Anders kan bli en stor klatrer i de hardeste etapperittene, forklarer Kim Andersen i en pressemelding.

Tidligere i sesongen har Schleck-brødrene, Stuart O'Grady, Jakob Fuglsang, Dominik Klemme, Fabian Cancellara og Jens Voigt annonsert at de tar veien fra Saxo Bank til det nyoppstartede sykkelprosjektet.

Klassikerspesialister
Mens Martin Mortensen bare er inne i sitt andre år som proff i Vacansoleil, ble Tom Stamsnijder profesjonell i 2007. Da var nederlenderen 22 år og skrev under med Gerolsteiner. Mortensen fyller 26 år fredag.

- Jeg vil satse på klassikerne, siden det er der jeg pleier å hente resultater. Men å være med å vinne en Grand Tour er også et mål for meg, forteller Mortensen til feltet.dk.

Ingen av de to har store bragder bak seg, foreløpig. Stamsnijder var nær en stor seier da han bare ble slått av Andreas Klier på den trettende etappen av Spania Rundt i 2007.

- Martin er sterk i klassikerne, han har gjort store fremskritt denne sesongen. Han er bare 25 år gammel, men er allerede en god rytter, sier Kim Andersen.

Stamsnijder er også god i klassikere. Tilbake i 2006 ble han andremann i U23-utgaven av Liege-Bastogne-Liege.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere