RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han kan erstatte Steven Gerrard

Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB scanpix
Arsène Wenger lanserer en av sine egne.

Liverpools Steven Gerrard har vært en av Englands beste og viktigste fotballspillere i en årrekke.

Nå begynner det imidlertid å nærme seg slutten for den målfarlige og pasningssikre midtbanespilleren.

Gerrard har rukket å bli 33 år og det er ventet at han kommer til å legge fotballstøvlene på hyll ai løpet av et par sesonger.

Arsenal-manager Arsène Wenger mener imidlertid at England ikke behøver å deppe av den grunn. Franskmannen har nemlig løsningen klar.

Veterantreneren lanserer nå, litt overraskende, Alex Oxlade-Chamberlain som en direkte erstatter for Gerrard, i hvert fall på landslaget.

- En dyp rolle
Wenger mener at framtiden til unggutten er på sentral midtbane og at Oxlade-Chamberlain har lederkvaliteter som vil gjøre ham til en utmerket kaptein i framtiden.

- Alex' framtid er på midtbanen, gjerne i en dyp rolle. Han er god på å fordele ballen og kan komme på løp framover. Han ligner mye på Gerrard, sier Wenger ifølge Express.

Oxlade-Chamberlain kostet Arsenal rundt 12 millioner pund da han kom fra Southampton. 20-åringen har tidligere figurert mye på vingen eller andre steder i angrepet.

- Han kommer garantert til å være i Roy Hodgsons framtidsplaner. Alex kan spille både sentralt på midten og ute på kanten. Det er ikke mange spillere som takler det, sier Wenger.

Oxlade-Chamberlain har slitt en del med skade siden han kom til Arsenal, men skal nå være på vei tilbake og Wenger mener det ser lovende ut.

- Han er en smart gutt og har taklet dette bra. Han har jobbet hardt og slapp operasjon, noe som er viktig i den alderen han er, sier Arsenal-manageren.

Dumt vindu
Media melder for øvrig at Wenger har store ambisjoner om å styrke troppen i det åpne januarvinduet, men manageren selv er klar på at det trolig ikke blir mye handling.

- Om det skjer noe helt spesielt og en spiller vi ønsker plutselig blir tilgjengelig, så kanskje, men jeg mener at det ikke burde være et overgangsvindu i januar, sier Wenger.

- Det er bare hastverk og alle pressekonferanser handler om spillere inn og ut. Det å finne spillere som kan styrke Arsenal er nesten umulig. Det handler ikke om penger, men potensial.

Wenger og hans Arsenal kjemper i toppen av Premier League denne sesongen og kan gjeninnta tabelltopp etter møtet med Aston Villa mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere