RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han kommer til å bli utrolig viktig for oss

Foto: Håkon Mosvold Larsen(Scanpix
Sist oppdatert:
Den tidligere NHL-proffen Andy Delmore debuterte i norsk hockey torsdag.

LØRENSKOG - STAVANGER OILERS 3-4 (e. overtid):

Andy Delmore har 303 kamper i verdens tøffeste hockeyliga NHL bak seg, og 20 kamper i sluttspillet Stanley Cup. Torsdag var det imidlertid en litt annen verden som møtte kanadieren.

33-åringen, som nylig signerte med Lørenskog, fikk sin debut hjemme mot Stavanger Oilers, og selv om han vartet opp med assist i sin første kamp på norsk jord, ble det likevel en skuffelse.

Lørenskog startet best og ledet 3-1 etter at to perioder var unnagjort i Lørenskog Ishall. Markku Vuorisalo og Teemu Kuusisto (2) besørget de tre fulltrefferne for hjemmelaget.

- Han er skikkelig bra
Delmore var involvert i Lørenskogs tredje scoring, og fikk assist på målet sammen med tidligere VIF-spiller Lars Erik Spets.

- Han er skikkelig bra. En solid back. Han har ikke spilt på sju måneder og trenger nok litt tid, men det ser bra ut, sier Spets til Nettavisen om den tidligere NHL-proffen som nå er i Norge.

- Han kommer nok til å spille en utrolig viktig rolle for oss på backen framover. Han er en veldig offensiv back som bidrar mye framover. Jeg tror han kommer til å bare bli bedre og bedre.

Men selv om det så rosenrødt ut for hjemmelaget etter de første 40 minuttene, så skulle de siste 20 bli et mareritt. I løpet av tredje periode scoret nemlig gjestene fra Stavanger to ganger.

Marius Trygg fant nettet allerede etter 1 minutt og 59 sekunder av perioden, mens Lars Peder Nagel utlignet snaue fire minutter før slutt. Juha-Pekka Loikas scoret siddisenes første mål.

- For dårlig av oss
Dermed gikk kampen til overtid, og etter 2 minutter og 57 sekunder av forlengelsen var Loikas igjen på ferde, og avgjorde.

- Vi leder såpass som 3-1, men blir litt passive og mot slutten så gir vi dem matchen. Det er for dårlig av oss, sier Spets.

Men til tross for tapet ser Spets svært lyst på framtiden, og tror Delmore kan bli en svært viktig brikke i de kommende kampene.

- Han virker som en rolig og morsom type. En ålreit kar. Han har også mye erfaring og det kan bli helt avgjørende framover.

- Det har vært litt opp og ned med oss så langt, egentlig. Vi har ikke tatt så mye poeng som vi skulle ønske, men samtidig så merker jeg at laget blir stadig bedre ettersom sesongen går, sier Spets som kom fra Vålerenga før sesongen.

Etter torsdagens runde ligger Lørenskog som nummer fire i GET-ligaen med 27 poeng.

Stavanger ligger på plassen foran med fem poeng mer. Sparta topper med 37 poeng så langt.

Torsdagens kamper
Stjernen - Vålerenga, 1-2
Lillehammer - Sparta Sarpsborg, 2-4
Manglerud Star - Frisk Asker, 2-1
Lørenskog - Stavanger, 3-4
Storhamar - Rosenborg, 5-4

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere