RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han må på pallen for å sikre OL-plass

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Landslagssjef Vidar Løfshus med krystallklar beskjed.

Finn Hågen Krogh valgte å hoppe av Tour de Ski for å satse mot sprintrennene i Nove Mesto til helgen. Det kan vise seg å være en av de viktigste avgjørelsene finnmarkingen har tatt i løpet av sin langrennskarriere.

Det er uhyre sterk konkurranse om plassene på sprintlaget til OL, og Løfshus er klokkeklar på at Krogh må prestere kommende helg.

- Han må sannsynligvis være på pallen, eller i det minste i nærheten, for å kunne ha et håp om OL-billett, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Krogh har to femteplasser som sesongbeste, og må virkelig overbevise for å oppnå OL-drømmen. Løfshus er ikke i tvil om at avgjørelsen hans om å reise hjem fra Tour de Ski, potensielt sett kan være det som gir 23-åringen det overskuddet han trenger for å sikre seg en plass på flyet til Sotsji.

- Det var vel en sterk anbefaling fra landslagsledelsen. Han får nå en mulighet til å forberede seg skikkelig til sprintrennene i Nove Mesto, sier Løfshus.

Finn-Hågen Krogh

Luksusproblem
Løfshus har et helt arsenal av utøvere å velge blant til sprintlaget i Sotsji. Og fordi sprinttraseen i OL er såpass tøff, åpner det seg også en mulighet for utøvere som har sin nisje i lengre løp. Han går dermed langt i å antyde at også Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby har en mulighet til å få gå. Samtidig påpeker han at de fleste landslagssprinterne er så sterke at de kan konkurrere om en plass uansett.

- Gutta har løftet seg kapasitetsmessig og er nok uansett godt forberedt dersom de skulle få sjansen i OL.

Gruer seg
Landslagssjefen føler seg privilegert som kan velge og vrake i utøvere. Men han innrømmer at han ikke ser fram til uttaket skal offentliggjøres.

-Jeg gruer meg litt til å skuffe så mange gode langrennsløpere, medgir han.

Den eneste som stikker seg litt ut foreløpig, er Anders Gløersen. Rustad-løperen har vist fin form, og vant sprinten i Davos i midten av desember. Alle de øvrige løperne som stiller til start i Nove Mesto, har noe å bevise. Det åpner for et skikkelig bikkjeslagsmål in kampen om OL-billett.

Finn-Hågen Krogh har ikke besvart Nettavisens henvendelser mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere