- Han må tåle et litt større press på seg

Lavrans Solli er den som mål tåle mest forventninger fra landslagssjef Petter Løvberg foran VM i svømming i kortbane.

Lavrans Solli er den som mål tåle mest forventninger fra landslagssjef Petter Løvberg foran VM i svømming i kortbane. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Landslagstrener Petter Løvberg om Lavrans Solli.

Sju utøvere representerer Norge under mesterskapet, som starter onsdag. Løvberg har tatt med seg en ung tropp til Doha i Qatar. Kun Lavrans Solli har svømt finale i et senior-VM eller EM.

– Hovedfokuset vårt er på å senke de personlige rekordene og sette flere norske rekorder, men Solli og Henrik Christiansen kan blande seg inn i kampen om finaleplass, sier Løvberg til NTB.

Håper Christiansen fortsetter utviklingen

Kjempetalentet Christiansen har satt bestenoteringer på sine fri-distanser i nesten alle større konkurranser han har stilt opp i de siste årene. I ungdoms-OL tok han bronse og viste at han er i toppen blant juniorsvømmerne i verden.

Den norske landslagstreneren mener 18-åringen fortsatt har en vei å gå for å være helt i verdenstoppen, men tror han kan nå finale på sin favorittdistanse 1500 meter fri på en god dag.

– Jeg ser at han tar store steg hele tiden, men han må nok opp et knepp til. Trolig må han svømme åtte-ni sekunder fortere enn hva han gjort tidligere for å nå finalen. Jeg vil ikke ha fokus på finaleplass, men utvikling. Vi vet at det fortsatt er et og et halvt år igjen til OL i Rio, sier svømmetreneren lurt.

Solli må tåle press

Tross sine 22 år blir Solli sett på som den mest rutinerte utøveren i troppen. Ryggsvømmeren var under EM i sommer i finalen på 50 meter rygg. I Qatar er han den Løvberg har størst forventninger til.

– Solli pleier å være god i mesterskap. Han har satt sine fleste nordiske rekorder i mesterskapet. Han har vært med i et OL og er den med mest erfaring. Han må tåle et litt større press på seg, en finaleplass er realistisk, sier Løvberg.

Sindri Thor Jakobsson (23), Sverre Næss (22), Susann Bjørnsen (21), Cecilie Waage Johannessen (24) og Elise Næss Olsen (17) er de øvrige nordmennene som skal delta i kortbane-VM.

– De fleste ligger på tider rundt de 40-50 beste. Svømmer de seg opp blant de 20 beste, skal vi være fornøyde. De er her for å lære, men de har absolutt noe her å gjøre, avslutter Løvberg. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.