*Nettavisen* Sport.

- Han ser vi aldri igjen

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Thor Hushovd resignerte kjapt etter Fabian Cancellaras bakholdsangrep.

15.04.10 12:21

ROUBAIX (Procycling.no): Gjennom den magiske Arenberg-skogen, trakk Brett Lancaster favorittkobbelet med Fabian Cancellara, Thor Hushovd og Tom Boonen i spissen trygt igjennom den 2,4 kilometer lange brosteinspassasjen.

Det så svært lovende for Cervélos del. Med Hushovd i front, og etter hvert både Jeremy Hunt og en råsterk Roger Hammond i tetgruppa.

Med drøye seks mil til må begynte både Boonen og Cancellara å teste beina. I et uoppmerksomt øyeblikk, da Leif Hoste, Björn Leukemans og Sebastien Hinault hadde stukket av, valgte den sveitsiske mesteren å takke for følget.

- Jeg tror vi ble litt overrasket alle sammen (da Cancellara stakk). Det var mye støting en periode, så vi var nok ikke helt forberedt. Når han tar 50 meter på oss, er det umulig å tette det forspranget. Jeg tror vi alle skjønte da at han kommer vi aldri til å se igjen, sier Hushovd til procycling.no.

Fantastiske uker
Cancellara har rasket med seg E3 Prijs-Vlaanderen, Flandern Rundt og Paris-Roubaix de siste ukene. Legger man til OL- og VM-gull, forstår man kjapt at det dreier seg om verdens beste syklist.

29-åringen startet da også rittet med et solid psykologisk overtak på de argeste utfordrerne sine. Det legger han ikke skjul på selv, heller:

- Jeg jobbet både mentalt og psykologisk underveis. Jeg tenkte: Hvem vil tette den luken? Boonen, Flecha, Hushovd eller noen av de andre? Jeg tror de visste med en gang at de nå kjørte for 2.-plassen. Det slo ut til min fordel i dette løpet, sier Cancellara.

- Ble du overrasket da ingen maktet å svare på rykket ditt?

- Overrasket? Jeg visste vel at jeg med formen min, og måten de siste ukene har utviklet seg, at de ville bli redde om jeg bare fikk ti meter på dem. Når jeg akselererer, får de problemer med å holde hjulet mitt. Det var en motivasjonsfaktor for meg.

Les mer:Hushovd var sjanseløs!

- Vi ble passive
Ettersom utfordrerne ikke maktet å samkjøre et kontrastøt, fikk Saxo Bank-rytteren raskt opparbeidet seg et forsprang som var umulig å hente inn igjen.

- Hva skal til for at du henger på Cancellara der?

- Nei, det er nok umulig. Men vi burde ha sittet på hjulet hans, da ville det kanskje vært mulig. Sånn han kjørte i dag hadde han satt alle på plass senere, om han ikke hadde gjort det der, mener Hushovd.

- Vi burde nok samkjørt oss litt bedre. Vi ble passive med en gang. Selv om det bare er fem mil igjen, er man veldig sliten. Når han kommer i den farta også. Han var rett og slett uslåelig, og da gjør han som han vil, legger nordmannen til.

Kjørte fra Boonen
Nesten to minutter etter at Cancellara hadde sikret seg brosteinstrofeet, kjempet Hushovd med Juan Antonio Flecha (Team Sky) om 2.-plassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håvard Solerød

Det ble enkel match for Cervélos supersprinter. Dermed tok han nok et steg opp på podiet, etter fjorårets bitre 3.-plass.

- I fjor kunne jeg absolutt ha vunnet Paris-Roubaix. I år hadde jeg kanskje ikke sjansen, når det kommer en så sterk rytter. Jeg klarer likevel å kjøre fra Tom Boonen på brosteinen, og det er absolutt et steg i riktig retning.

For Boonen ble søndagens klassikerdronning ingen stor opplevelse. Etter å ha blitt frakjørt av Hushovd og Flecha på brosteinen, tapte Quick Step-rytteren også spurten om 4.-plassen til Roger Hammond (Cervélo TestTeam).

Ps! Gabriel Rasch (Cervélo TestTeam) ble nummer 50, mens Kurt Asle Arvesen og Alexander Kristoff brøt rittet.

Les flere sykkelnyheter på Procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.