- Han sier jeg kan vinne

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Katusja-trenerens spådommer slår aldri feil, hevder Rodriguez.

27.05.12 10:48

Joaquim Rodriguez står overfor sitt livs viktigste temporitt søndag.

Den katalanske 33-åringen er kjent som alt annet enn god i kampen mot klokken, men har allikevel troen på rosa suksess i Milano.

- Jeg vil virkelig vinne Giro d’Italia, fordi det er noe jeg har jobbet hardt for. Ryder er den som er under press siden han må ta tid på meg, uttaler Rodriguez ifølge cyclingnews.

Katusja-rytteren økte forspranget til den norskættede kanadieren Ryder Hesjedal på den nest siste etappen av rittet, men blir ikke ansett som favoritt i duellen mot Garmin-syklisten.

- Jeg må kjempe mot meg selv og begrense tidstapet mitt så mye som mulig, er Rodirguez’ oppskrift foran søndagens avgjørende ritt.

Setter lit til trenerens spådom
Mannen fra Barcelona berettiger sin tro med at hans trener i Katusja også er spåmann.

- Treneren vår Sebastian Weber har studert løypen og tror jeg kan klare det. Jeg stoler på han fordi han har rett så langt, forteller Roriguez.

Andre i spanjolens støtteapparat er noe mer nyansert.

- Det kommer til å bli vanskelig, innrømmer sportsdirektør Valerio Piva.

- Vi har sagt at han behøvde ett minutts ledelse, og det var optimistisk. Vi er ikke der! Men Joaquim har gjort det bra. Han har virkelig forbedret seg i kampen mot klokka, forteller han.

Er trøyen magisk?
Selv om Piva ikke er like positivt innstilt som sin spanske elev, har han ingen problemer med å finne gode grunner til at Rodriguez skal ende opp i rosa også etter søndagens prøvelse.

- Vi har noen grunner til å drømme om det beste utfallet: løypen er ikke rett, Joaquim er god på tempoøkninger etter svinger og kurver. Å bære den rosa trøyen er en stor fordel. Han har også et stort hjerte, oppsummerer Katusja-sjefen.

Det skal også nevnes at Rodriguez ble nummer seks på tempoetappen i Baskerland rundt. Spanjolen endte bare 22 sekunder bak vinneren Samuel Sanchez.

Det var dog en tempoløype som var skreddersydd for de lette klatregeitene fra Spania og Italia, det er ikke det som møter spanjolen søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.