*Nettavisen* Sport.

- Han skal ikke ta det for gitt

Foto: Shaun Botteril/Getty Images

Emil Hegle Svendsen blir satt på plass etter «sleivete kommentar» om Ole Einar Bjørndalen.

05.09.11 22:20

- Jeg er uenig med Emil, det sier Halvard Hanevold - som mener det er en kulturforskjell mellom de yngre og eldre skiskytterne.

I et intervju med Nettavisen uttalte Emil Hegle Svendsen nylig at han ikke tror Ole Einar Bjørndalen kommer til å holde følge med ham kommende sesong.

- Det blir spennende å se, men personlig tror jeg ikke han klarer å henge med, uttalte Hegle Svendsen til Nettavisen.

Sunn konkurranse
Tidligere OL- og VM-vinner Halvard Hanevold er ikke enig i trønderens uttalelser.

- Jeg er ikke enig med Emil her. Han skal ikke ta det for gitt at det blir lett å gå fra Ole Einar i vinter. Jeg har snakket med Ole Einar, og han virker offensiv og veldig klar for en ny sesong. Er det noe som kan snu motgangen til noe positivt, er det Ole Einar Bjørndalen, sier Hanevold til Nettavisen.

Hanevold tolker Hegle Svendsens uttalelser som at trønderen først og fremst har stor tro på seg selv - ikke at han avskriver Bjørndalen.

Han er imidlertid klar på at den interne konkurransen på landslaget kun er positiv.

- Det er litt mer intern konkurranse nå i forhold til da jeg var med, men det er naturlig ettersom vi har tre mann som kjemper om å være best i verden. Det ville vært ille for norsk skiskyting om våre tre beste utøvere ikke konkurrerte mot hverandre om å bli best.

Kulturforskjell
41-åringen mener ungguttene har vært sentrale i oppbyggingen av samholdet i landslaget. De «sleivete kommentarene» setter han på kontoen for ungdommelig pågangsmot.

- Det er viktig å bidra til samhold innad i laget. Det har både Tarjei (Bø) og Emil (Hegle Svendsen) vært veldig flinke til etter de kom inn på landslaget. Samtidig er det litt kulturforskjell på de yngre og de eldre. Unggutta er litt mer direkte og snakker rett fra levra. Det skaper litt mer action og publisitet rundt sporten, sier Hanevold.

Den tidligere landslagsløperen tror Ole Einar Bjørndalen har like stor tro på seg selv som Hegle Svendsen, men uttrykker seg på en litt annen måte.

- Vi hadde ikke hatt det like moro om ikke Tarjei og Emil utfordret toppen og ønsket å bli best. Ole Einar har like stor tro på seg selv og er en idrettsutøver og person jeg har veldig stor respekt for.

Tror på Tarjei
Hanevold understreker at han har veldig tro på alle de tre nordmennene, men har likevel en favoritt foran årets sesong.

- Hvis jeg må velge én, så må jeg si Tarjei. Han har hatt en fantastisk utvikling og virker vanvittig sterk. Jeg snakket med Oddbjørn Hjelmeseth, som hadde gjennomført en intervalløkt med Tarjei, og han var vanvittig imponert.

Forrige sesong var det nettopp Bø som trakk det lengste strået. 23-åringen vant verdenscupen fem poeng foran Emil Hegle Svendsen. Ole Einar Bjørndalen havnet på 10. plass.

28. november starter skiskytternes verdenscupsesong i Östersund.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.