RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Han skremmer Håvard

Sist oppdatert:
Shani Davis ble nok en gang for sterk for Håvard Bøkko.

Håvard Bøkko gikk inn til tiden 1,45,57 på 1500 meter i Heerenveen fredag kveld. Nordmannen endte opp ett drøyt sekund bak vinneren, suverene Shani Davies fra USA.

Davies satte for andre gang på like mange uker ny banerekord i nederlandske Heerenveen med tiden 1,44,48. Hjemmehåpet Stefan Groothuis ble nummer tre i løpet.

Bøkko og den amerikanske vinneren gikk i samme par under fredagens løp, og nordmannen slet med å holde følge med OL-favoritten på isen.

- Shani skremmer han
Med 500 meter igjen av løpet lå Bøkko an til å havne helt nede på 6.-plass, men en sterk avslutning sørget for at han til slutt kunne glede seg over en god andreplass.

Bøkko gikk dermed omtrent like fort som i Berlin for en uke siden, der han var ett hundredels sekund raskere på distansen. Davis var også ett hundredel raskere i den tyske hovedstaden enn i den nederlandske skøytebyen fredag kveld.

- Han har mye høyere toppfart enn meg og går bedre svinger. Det er der han skaper farten sin, sa Bøkko. Jeg går alt jeg kan hele tiden. Nå snek han seg litt foran etter 300 meter, men jeg tør åpne mye fortere enn det jeg har gjort før. Og jeg må henge med ham opp til 700 og 1100 meter, sier det norske OL-håpet til NTB.

Landslagstrener Peter Mueller mener at Bøkko kan bli enda bedre på 1500 meter. Foreløpig har 22-åringen for stor respekt for Davis, mener han.

- Shani skremmer ham litt, akkurat slik som Sven Kramer gjorde tidligere, sa Mueller til NTB.

Mikael Flygind Larsen var den andre nordmannen som deltok på 1500 meter i Heerenveen, og han gikk inn til en 12.-plass med tiden 1,47,91.

Haugli på åttende
På kvinnesiden gikk Maren Haugli inn til en oppløftende 8.-plass på 3000 meter. 24-åringen har slitt med sykdom den siste tiden, men klokket inn på godkjente 4.10.03.

- Jeg føler at løpet forrige helg var bedre, og jeg hadde håpet at jeg skulle være hakket hvassere her. Det er bare noen små ting som skiller. I Berlin hadde jeg litt mer ro og tålmodighet i hvert skyv. Nå ble det tungt tidligere i løpet, sier Maren Haugli til NTB.

Tyske Stefanie Beckert vant konkurransen med tiden 4.05.29.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere