RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han skulle hatt rødt kort

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Henning Berg var misfornøyd med alt - Lillestrøm, Haugesund og dommeren.

LILLESTRØM-HAUGESUND 1-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Det sto 1-1.

Etter en grusom 1. omgang, hadde Lillestrøm slått tilbake mot et overraskende sterkt Haugesund-lag. Så smalt det nesten midt på banen. Rett ved Lillestrøms innbytterbenk. Haugesunds Tor Arne Andreassen gikk knallhardt til mot Tarik Elyounoussi.

Hele Åråsen ropte på blod – eller rødt kort som det heter på fotballspråket – men dommer Dag Vidar Hafsås ga bare gult. Like etter måtte en skadet Elyounoussi forlate banen.

- Det var rødt
Lillestrøm-trener Henning Berg var ikke fornøyd.

- Jeg mener at det var et rødt kort, sier Berg til Nettavisen.

- Han gikk inn med stor fart, og var ikke i nærheten av ballen. Jeg har ikke fått sett det på tv, men slik jeg så det var det et rødt kort. Tarik måtte også ut med skade. Vi ble svekket, legger han til.

Det var liten trøst at Elyounoussi ikke ble alvorlig skadet av taklingen.

Berg mener Haugesund slapp billig med sin tøffe stil.

- Jeg er overrasket over at det ikke ble gitt gult kort tidligere. Det var gjentatte regelbrudd. Det var kanskje ikke ett enkelt gult kort, men når man lager 20 frispark på de første 20 minuttene så blir det sabotasje. Det er mot reglene, sier han.

Angrep med «to mann»
Berg har rett i at Lillestrøm ble svekket da Tarik Elyounoussi måtte ut. For lenge var det egentlig kun Nosa Igebor og Tarik Elyounoussi som skapte noe for hjemmelaget. Nosa skapte mest. Tarik noe.

Men da Tarik forsvant ut, og Haugesund til slutt fikk kneblet Nosa ved å sette inn Jarle Steinsland som venstre back, så klarte aldri Lillestrøm å avgjøre kampen. Dermed står romerikingene med fire strake uavgjortkamper.

Det blir man ikke særlig fet av på tabellen.

- Vi skulle gjerne hatt flere poeng, og uavgjort mot Haugesund er vi ikke fornøyd med. Hadde vi vunnet denne – og en av bortekampene – så hadde det vært mer som vi ønsker. Vi spilte imidlertid ikke veldig bra i denne kampen, sier han.

Jaget baklengsrekord
Det dårlige spillet førte også til at det ikke ble noen rekorddag på Åråsen søndag. På forhånd handlet det nemlig om to ting: Skulle LSK-keeper Stefan Logi Magnusson holde nullen sin sjette kamp på rad? Skulle LSK sette ny Tippeliga-rekord med sin fjerde strake 0-0-kamp?

Det ble ingen rekorder.

For Haugesund startet klart best, og tok ledelsen ved back Chris Pozniak. Selv om Lillestrøm skapte sine sjanser i løpet av kampen, og utlignet på straffe ved innbytter Tamandani Nsaliwa etter at Nosa hadde lekt seg med Haugesund-back Allan Olesen, så var Haugesund veldig nær tre poeng.De hadde fete sjanser kampen gjennom.

- Det sier sitt at vi reiser hjem herfra med ett poeng, men er litt skuffet over det, sier trener Jostein Grindhaug.

- Dere er nyopprykket, men ingen kasteball...

- Vi mener jo at vi har et godt fotballag, men vi skal ikke ta av. Vi står med usle ni poeng, og trenger mye mer enn det for å overleve. Men vi er på rett vei. Vi hever lista litt for hver gang, og blir litt jevnere. Nå handler det om å ta poeng jevnt og trutt, slik at vi når målet vårt om å overleve i divisjonen.

Neste helg venter så årets viktigste kamp - til nå - hjemme mot Kongsvinger.

Da blir det atskillig verre for Henning Berg og spillerne. De møter Rosenborg borte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere