*Nettavisen* Sport.

- Han skylder Arsenal dette

Foto: Tom Dulat / Getty Images Sport

Arsene Wenger er skuffet over Theo Walcott.

21.12.12 09:28

Theo Walcott har vært i diskusjoner med Arsenal rundt ny kontrakt i lang tid.

Arsene Wenger er skuffet over at den engelske landslagsspilleren ikke har skrevet under på ny kontrakt.

- Han har vært veldig heldig
Arsenal-manageren mener Walcott er heldig som har fått så mange muligheter foran mer rutinerte spillere. Wenger mener han svekket laget når han ga Walcott sjansen i starten av hans Arsenal-karriere.

- Jeg brukte han da han var 17,18 og 19 år gammel. Jeg tok en stor sjanse ved å gjøre det. Det hadde vært enklere for meg å bruke en mer rutinert spiller. Da vet du i det minste hva du får, sier Wenger ifølge Independent.

Franskmannen er helt tydelig på at han mener Walcott skylder både han og klubben at han knytter seg til klubben også i framtiden.

- Jeg betaler mer enn gjerne det han fortjener. Men jeg føler også at jeg allerede har brukt mye penger på han siden han kom til klubben som 17-åring, fortsetter Wenger.

Den rutinerte manageren kunne glede seg over at fem av klubbens unggutter skrev under på nye avtaler tidligere denne uken. Wenger har uttalt at han vil bygge fremtidens Arsenal rundt de unge spillerne.

Forstod Fabregas
Wenger, som har vært klubbens manager siden 1996, mener det er lettere å forstå når utenlandske spillere vil forlate klubben til fordel for hjemlandet.

- Et sted på veien kommer det til et punkt hvor spillerne bør gi noe tilbake til klubben. Jeg kan forstå at spillerne vil prøve noe nytt når de har kommet i 30-årene.

- Når Cesc Fabregas kom til meg og sa at han ville tilbake til Barcelona, så kunne jeg ikke bare si «Nei, hvorfor skal du det?». Han kom fra Barcelona og har gått på akademiet der, sier Wenger.

Robin van Persie forlot Arsenal til fordel for en Premier League-rival i sommer. Selv om Wenger helst hadde sett at han gikk til en klubb i en annen liga, så kan han forstå hvorfor van Persie tok det valget.

- Han hadde ambisjoner om å spille der. Walcott er mye yngre, og det er meget viktig at vi klarer å beholde han, sier Wenger.

- Han har ikke hatt nok støtte av klubben
Alisher Usmanov, som er en av Arsenals største aksjonærer, mener Wenger ikke har fått nok støtte av klubbens styre.

- Wenger er en av de beste managerne i verden. De siste fem årene har han ikke hatt nok støtte av styret til å oppnå målene til klubben. Beslutningen om å selge van Persie var en feiltagelse.Hvis jeg var en av spillerne til Wenger, så ville jeg ha blitt karrieren ut. Men han har forklart at Robin ville vinne trofèer, sier Usmanov.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag