RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Han skyldte meg denne

Sist oppdatert:
Den psykologiske krigføringen fortsatte mellom Thor Hushovd og Fabian Cancellara.

ARENBERG-PORTE DU HAINAUT (procycling.no): Siden i våres hadde Thor Hushovd ventet på nettopp denne dagen.

Da kom nemlig oppsettet foran årets Tour de France. Etappe nummer tre, mellom Wanze og Arenberg, inneholdt deler av Paris-Roubaix' klassiske løype.

Et ritt Thor Hushovd ønsker å vinne mer enn noe annet. Tirsdagens etappeseier og midlertidig knockout i poengkonkurransen, smakte rimelig råflott, den også.

- Jeg ville bare vinne etappen. Jeg var ekstremt motivert og har sett fram til dette lenge. Hva var det jeg sa i dag tidlig. At jeg skulle ut i krigen? Det stemte godt i dag, fortalte Thor Hushovd til procycling.no etter seieren på den 3.-etappen.

Les også: Hva nå, Lance?

Sprengte tetgruppen
Og for en batalje det ble. Cervélo TestTeam satte selv opp tempoet i front med 28 kilometer igjen til mål. En manøver som bidro til Fränk Schlecks fortvilende velt, og til at Hushovd, Andy Schleck, Fabian Cancellara, Cadel Evans, Geraint Thomas og Steve Cummings var de eneste igjen i tetgruppen.

I motsetning til under mandagens etappe, var ingen inne på å stanse opp denne gangen. Cancellara mot Hushovd. Akt to.

Denne gangen bidro sveitseren med ypperlig lagarbeid for Andy Schleck, samtidig som Sylvain Chavanel (i den gule ledetrøya) ble rammet av to punkteringer.

Det var nok til at sveitseren overtok ledelsen i rittet. Chavanel tapte nemlig 3.58 i sammendraget, mens Schleck spiste inn 1,46 på Alberto Contador.

Spa-komedien nesten glemt
På oppløpet i Arenberg-Porte du Hainaut var det Ryder Hesjedal (som var siste rest av en tidlig utbrytergruppe) og Geraint Thomas som startet spurten.

Ikke Cancellara.

Hushovd forholdt seg rolig – med visshet om at spurtegenskapene hans ville holde i massevis mot de slitne utfordrerne.

Etter seremonien på podiet avslørte han også at Cancellaras tilstedeværelse gjorde ham ekstra motivert etter den tilbakelagte tragikomedien i Spa.

- Det gjorde meg selvfølgelig mer revansjelysten, ettersom jeg ikke var enig i den avgjørelsen (da hele feltet stoppet opp og ikke lot noen spurte om seieren, red anm.), sier Hushovd.

- Men jeg hadde nesten glemt det da jeg la meg i går kveld, la grimstadgutten til.

Riis: - Vi betalte tilbake
Det florerte også med meldinger mellom dagens to største vinnere: Cervélo og Saxo Bank.

Bjarne Riis:

- Fabian var fantastisk, Andy var fantastisk og vi betalte tilbake til Thor, lød den spøkefulle beskjeden fra sportsdirektør Bjarne Riis.

Han tenkte selvsagt på at Cancellara ikke spurtet om etappeseieren, men heller holdt fokus på ledertrøya og lillebror Schlecks oppstandelse i sammendraget.

- Så nå er dere skuls?

- Nei, men det er ok. Han har også kjørt hardt og laget hans arbeidet hardt både i går og i dag, så han fortjente å vinne i dag, han også. Life is about give and take, sier dansken.

- Skyldte meg denne
Iført den grønne poengtrøya fortalte også Hushovd at det ble vekslet noen ord mellom han og den sveitsiske tempoverdensmesteren før målgang.

- Jeg sa at han skyldte meg denne, fortalte nordmannen med et smil.

Cancellara var omsvermet i sin ledertrøye, og procycling.no rakk aldri å stille ham et direkte spørsmål om rivaliseringen mellom Hushovd og ham. Om de siste dagers drama, uttalte han følgende:

- Vi visste hva som kom, og det var fortsatt en del som hang igjen fra gårsdagens etappe. Det viktigste for meg for å konsentrere meg om en intens dag med brostein og hektisk aktivitet i front. Til slutt synes jeg laget gjorde en fantastisk jobb.

- Vi mistet Fränk, men vi tok tilbake ledertrøya og fikk noen viktige sekunder for Andy. Vi må hjelpe ham så mye vi kan fram til Paris, så han kan vinne årets Tour de France, avsluttet Cancellara.

Tirsdag kunne både han og Hushovd glise. Med hver sin trøye ble gårsdagen glemt. En gang for alle.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere