*Nettavisen* Sport.

- Han skyter som en hest sparker

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Brann signerer to nye spillere.

20.02.12 12:36

Bergen (ANB): Brann henter Fredrikstads Amin Askar og senegaleseren Oumar Baye Niasse.

Det ble klart mandag morgen.

Amin Askar (26) går til Brann etter råd fra Raymond Kvisvik. Samtalen mellom Askar og Kvisvik fant sted torsdag i forrige uke.

- Jeg sa at han går til den mest fantastiske klubben i Norge om han går til Brann, sier Raymond Kvisvik til BA.no.

Rask, sterk og offensiv
Den gamle Stadion-favoritten var lagkamerat med Askar i Fredrikstad i 2009-sesongen. Kvisvik gir bergenserne denne analysen:

- Han er rask og sterk offensiv. Jeg regner med de kjøper ham for å være en offensiv spiller og ikke back. I tillegg til å være rask er han god én mot én og skyter som en hest sparker. Han skyter rett og slett noe helt jævlig hardt, sier Kvisvik.

- Fra frispark?

- Nei, det er mest det at han kommer seg fri og skyter fra 25 meter. Han runder backen og smeller til.

- Han kommer også rundt på kanten og slår innlegg. Innleggene kan sikkert gå litt i hytt og pine, men når de først kommer inn foran mål, er det gode innlegg. Han er helt klart en bra spiller.

Brann startet med å tilby de kriserammede østfoldingene i underkant av millionen for Askars tjenester. Hva som ble sluttsummen er foreløpig ukjent.

- Hvis de får han for under halvannen million, er det et røverkjøp. Under to millioner er også godt kjøp. Han er en framtidig landslagsspiller, spår Kvisvik.

Medisinsk test
Som BA skrev søndag er Fredrikstads Amin Askar mandag på Stadion for å gjennomgå en medisinsk test. Om alt går som forventet, vil han signere en avtale som strekker seg ut 2014.

- Askar er en av svært få norske spillere som passet inn i vår typebeskrivelse, og vi er veldig glade for at dette lot seg løse etter en drøy ukes dialog med Fredrikstad og Amin, sier sportslig administrator Rolf Magne Walstad til Brann.no.

Samtidig melder klubbens nettsider mandag at også Oumar Baye Niasse vil bli tilbudt å få bli i Brann en stund. Senegaleseren har trent med klubben siden Tyrkia-oppholdet i månedsskiftet januar-februar. Nå har Brann blitt enig med Niasses klubb US Ouakam, om en låneavtale som strekker seg frem til 1. august.

- Vi har sett en del råskap hos Oumar som det er veldig fristende å bli bedre kjent med. Vi er derfor veldig fornøyd med å få til denne avtalen, sier Walstad. (ANB)

Denne saken er hentet fra BA.NO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag