Gå til sidens hovedinnhold

- Han slår knockout på hele verdenseliten

Historiske Aksel Lund Svindal knuste alle.

Aksel Lund Svindal innledet VM i alpint med bronsemedalje under super-G-rennet onsdag denne uken.

Lørdag var det klart for herrenes andre, og råeste, fartsdisiplin: utforgullet skulle deles ut i østerriske Schladming, og igjen sto nordmannen klar på toppen som en av favorittene.

Og for et svar Aksel ga!

Nettavisen følger utforrennet direkter her

Suveren i mål
30-åringen startet godt, og bare økte og økte gjennom hele løypa til franske David Poisson, som frem til da ledet rennet.

I mål var Aksel hele 97 hundredeler foran Poisson, en tid som skulle vise seg å være meget tøff for konkurrentene å slå.

De prøvde seg nemlig, en etter en, men ingen av dem klarte å hamle opp med vår egen alpintkonge. Nærmest var Dominik Paris, som var 46 hundredeler bak Aksel Lund Svindal i mål.

Og da østerrikske Klaus Kröll, som sistemann av hovedutfordrerne, kjørte inn til fjerdeplass, var det så godt som klart: Nordmannen er historisk.

3567864

- Intensivt og vilt
Han er første alpinist som tar VM-gull i fire mesterskap på rad, og lørdagens utforgull er hans femte VM-gull. Totalt har han nå ti VM-medaljer.

- Helt ærlig er jeg litt tom, det var så intensivt og vilt. Jeg er litt mentalt utladet, sier Aksel Lund Svindal til NRK etter sitt løp.

Han skjønte med én gang han passerte mållinjen at løpet kunne holde til gullmedalje.

Nettavisen følger samtlige renn i alpin-VM direkte på livesport.nettavisen.no.

- Det å først se grønt tall som sier «nummer én, og så 40.000 som jubler - det er digg, det. Jeg var så utladet da jeg kom inn, jeg var helt ferdig, sier han.

Hylles
Tidenes mestvinnende alpinist, Kjetil André Aamodt, sparer ikke på superlativene:

- Han slår knockout på hele verdenseliten, som så mange ganger tidligere! utbrøt Aamodt underveis i løpet.

Lund Svindal får umiddelbar hyllest på Twitter etter sitt løp:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Og Kjetil Jansrud, som falt og røk korsbåndet under super-G-rennet på onsdag, får en egen hilsen av Lund Svindal rett etter løpet:

- Kjetil, jeg savner deg, så du får komme tilbake! Takk for mye bra trening! sier Lund Svindal til lagkameraten via NRK.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget