*Nettavisen* Sport.

- Han sprer løgner om meg

Foto: (Scanpix)

Ståle Solbakken langer ut mot ledelsen i Köln.

22.05.12 08:49

Ståle Solbakken ble nylig presentert som ny manager i den engelske klubben Wolverhampton. Tidligere i vår fikk han sparken i tyske Köln.

Tiden i Tyskland var turbulent for nordmannen og en rekke interne stridigheter gjorde jobben vanskelig for den tidligere FC København-treneren.

En konflikt med tidligere sportsdirektør Volker Finke førte til slutt til at sistnevnte måtte gå. Bare noen måneder senere var det Solbakkens tur til på vinke farvel.

Interne krefter
Köln klarte heller ikke å reise seg etter nordmannens sorti. Den tradisjonsrike klubben rykket ned til 2. Bundesliga mot tampen av sesongen.

Solbakken har den siste tiden snakket en del om det vanskelige oppholdet i Köln og til Glåmdalen sa han i forrige uke at han ble forbannet da han mistet jobben i april.

Videre sa han at interne krefter var hovedårsaken til problemene som oppsto i klubben. Han opplevde dette som verre enn presset fra supportere og presse.

- Jeg opplevde presset og trykket som kom fra indre krefter i klubben som større og vanskeligere enn pressen og supporterne, sa han til Glåmdalen.

I mandagens utgave av det tyske fotballmagasinet Kicker går nordmannen enda lenger i sin forklaring. Solbakken langer ut mot visepresident Harald «Toni» Schumacher.

- Farer med løgn
Nordmannen beskylder blant annet den tidligere vesttyske landslagskeeperen for å fare med løgn i media.

- I 25 år var det helt stille fra den mannen i avisene. Nå snakker han som om han var en engel, men han sprer løgner, forteller Solbakken til Kicker, gjengitt av Welt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Han sier at jeg ikke ønsket å jobbe med unge spillere. Det er ikke sant. Da han var hjemme hos meg hadde han ikke hjerte til å si dette, fortsetter nordmannen.

Den norske treneren går langt i å antyde at Schumacher, kanskje best kjent for skrekktaklingen på Patrick Battiston under VM i 1982, ville ha ham vekk fra Köln.

Også president Claus Horstmann får passet påskrevet av Solbakken. Treneren mener Köln-sjefen ofte kunne si én ting, for så å gjøre noe helt annet.

Solbakken snakker også om kranglene med Volker Finke i intervjuet, og innrømmer at deres forhold gjorde jobben som trener vanskelig. Det var flere uenigheter rundt spillere.

- Ingen idé
De to skal ha vært uenig om hvilke spillere som var best for klubben. Sascha Riether, hentet av Finke, skal blant annet ha vært gjenstand for heftige diskusjoner.

- Han er en god spiller, men det er forskjell på å være en strateg i Köln og spille back i Wolfsburg, sier Solbakken om spilleren.

Hedmarkingen fratok også stjernen Lukas Podolski kapteinsbindet da han kom til klubben. Pedro Geromel fikk i stedet oppgaven med å lede klubben på banen.

- For Pedro ble kapteinsbindet en byrde, sier 44-åringen og innrømmer at han vurderte å ta ifra brasilianeren bindet i løpet av sesongen.

Nordmannen innrømmer at han selv også gjorde en del feil i Köln, men at det til syvende og sist var klubbens svingninger som gjorde at han ikke lyktes.

- Jeg måtte betale for noe som hadde skjedd her for lenge, lenge siden. Hovedproblemet med Köln er at klubben mangler en grunnleggende idé, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.