*Nettavisen* Sport.

- Han trengte å få seg en på trynet

Foto: Michael Dalder (Scanpix/Reuters)

Halvard Hanevold tvilte aldri på Ole Einar Bjørndalen.

27.02.10 05:26

WHISTLER (Nettavisen): Tidenes beste skiskytter Ole Einar Bjørndalen var rufsete på standplass i de individuelle OL-øvelsene.

Men på stafetten viste han hvem som er sjefen da han forseglet gode etapper av Halvard Hanevold, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen med ti treff på tolv skudd og et suverent norsk OL-gull på avslutningsdistansen.

Og mens det var diskusjoner om hvorvidt Svendsen eller Bjørndalen skulle gå siste etappe, var startmann Halvard Hanevold aldri i tvil om hvem han ville ha som ankermann i sitt aller siste internasjonale mesterskapsrenn.

Les om festen: - Det blir ikke pent!

Som en tornado
- Jeg har hele tiden ment at Ole burde gå siste. Jeg er kjempetrygg på ham.

- Selv etter det han gjorde tidligere i OL?

- Jeg ser ikke så kortsiktig på det. Han har masse erfaring fra sisteetapper.

- Og at han bommet litt tidligere i OL, tror jeg bare gjorde ham ekstra tent. Ole trenger å få seg en på trynet en gang iblant. Da kommer han tilbake som en tornado, sier Hanevold til Nettavisen.

Nettavisen fulgte stafetten LIVE.

- Utrolig stolt
40-åringen har lenge vært klar på at dette er hans siste sesong. Stafettgullet endrer ingenting.

- Jeg er utrolig stolt over det jeg har fått til som skiskytter. Og selvfølgelig betyr det veldig mye å avslutte på en slik måte. Det er perfekt, sier Hanevold – som nå skal etablere seg i Norge med sin kanadiske kjæreste Sandra Kieth

- Hvor stort er dette sammenlignet med det du har oppnådd tidligere?

- Akkurat nå er det det største. Men det er vanskelig å sammenligne.

Og det er kanskje ikke så rart, for Hanevold har litt å velge blant. Lørdagens OL-gull var hans tredje. Han vant normaldistansen i Nagano i 1998 og var med på det norske gullaget i Salt Lake City i 2002.

- Kjipt å miste Halvard
Totalt har han seks OL-medaljer fordelt på fire OL. Hanevold har også 16 VM-medaljer, hvorav dem gull. Det første vant han allerede i 1995.

- Det er kjipt å miste Halvard. Han har betydd mye både for laget og for meg. Han kom inn på landslaget ett år før meg, og i en periode bodde vi også begge i Trondheim. Da var det mange felles treningsøkter, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Han er naturligvis glad for å ha gitt Hanevold en perfekt slutt på karrieren og hele laget en perfekt slutt på OL.

To bak Dæhlie
Og kongen selv er også fornøyd.

- Nå er det perfekt. Jeg hadde mål om to gull, og klarte et gull og et sølv, oppsummerer Bjørndalen, som nå er oppe i seks OL-gull i karrieren.

Dermed er han bare to bak Bjørn Dæhlie i kampen om å bli tidenes største vinterolympier. Det betyr at det kan bli tronskifte i Sotsji i 2014.

36-åringen er nemlig fast bestemt på å kopiere Hanevold, og satser for fullt i fire år til.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.