*Nettavisen* Sport.

- Han var liten av vekst og sjanseløs

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Motgangen hjalp Eirik Verås Larsen mot toppen.

08.08.12 22:23

WINDSOR (Nettavisen): - Helt fantastisk, sier Bjørg Verås Larsen, moren til Eirik Verås Larsen.

Foreldrene til gullvinneren, venner og øvrig familie samlet seg onsdag ettermiddag på Old Farm House i Windsor for å feire helten. Tidligere på dagen hadde 36-åringen tatt sitt andre OL-gull. Nå var det på tide å sprette sjampanjen.

Det første gullet kom i 2004 i Aten. Den gang dediserte padleren gullet til sine foreldre. Denne gangen valgte han å takke andre bidragsytere, selv om foreldrene selvfølgelig alltid vil få en takk.

- Det som er litt rart, er mamma og pappa aldri var noen toppidrettsutøvere. Men de var glad i natur og frisk luft, og vi var alltid på tur sammen på søndager. Det har betydd mye, sier kajakkveteranen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ntb Scanpix

- Fantastisk stolt
Pappa Alf Verås Larsen forteller Nettavisen at han er svært stolt og at det kom en tåre i øyekroken da gutten hans passerte målstreken først. 36-åringen har imidlertid ikke alltid kommet først.

- Jeg er fantastisk stolt. Det er ikke bare å bestille et gull, sier pappa Alf til Nettavisen.

- Men når han var yngre kom han aldri på pallen. Han begynte å ro i 11-12-årsalderen, men på den tiden var han liten av vekst og hadde ikke noen sjanse mot gutter på sin egen alder, sier han.

Faren tror at det er nettopp denne opplevelsen som har gjort sønnen så tøff mentalt.

- Han lærte seg tidlig å stå på, og ikke gi opp. Han vant aldri noe som junior, det var ikke før han var på seniornivå at han begynte å vinne. Han har lært seg at han må jobbe for å få fremgang.

- Han har jobbet målbevisst i mange år, og har etter hvert fått en livsstil der trening er viktig.

- Var skeptisk
Pappa Verås Larsen var en smule usikker på hvorvidt sønnen kunne ta gull denne gangen, og ble enda mer skeptisk da Eirik fikk en usedvanlig god start. Etter hvert skjønte han imidlertid hvor det bar.

- Det var utrolig spennende. Jeg var litt skeptisk da han fikk en god start. Eirik pleier som regel ikke å henge med så bra fra starten. Jeg var litt redd for at det ikke skulle holde, men det gjorde det.

- Hva betyr dette for dere foreldre?

- Vi synes det er kjekt, og det er fint å se han lykkes med det han har valgt å gjøre. Han har jo etter hvert fått gode sponsorer, slik at han kan leve av å padle. Han synes det er kjekt å padle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Legger opp
Nå er det imidlertid slutt for 36-åringen, som sier han skal legge opp for godt.

- Han sier det er slutt, at han ikke skal satse mer, men jeg vet da ikke. Han er ikke typen som sitter på kontor fra åtte til fire. Det blir nok vanskelig for ham å holde seg helt vekke fra padling, sier faren.

Når Eirik Verås Larsen ikke sitter i kajakken, er han glad i natur og friluft.

- Ja, han har alltid vært det, og det har jeg også. Han er en del på jakt, og liker fiske.

- Jeg må si at han alltid har vært en fin gutt. Det har aldri vært noe tull, avslutter faren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.