- Han var meget nær å gå til Arsenal

Foto: Getty Images / All Over Press

Cristiano Ronaldo rakk å få drakt og nummer i Arsenal i 2003.

02.10.13 18:25

I en fersk dokumentar forteller Arsenal-manager Arsène Wenger om hvor nær Cristiano Ronaldo var en overgang til London-klubben som 18-åring.

Det er en kjent sak at Ronaldo valgte Alex Ferguson og Manchester United sommeren 2003. Tidligere samme år hadde den nåværende Real Madrid-stjernen vært på prøvespill i Arsenal. Det er liten tvil om at Wenger likte det han så.

– Han var meget nær å gå til oss. Han har en trøye med nummer ni og «Ronaldo» på fra Arsenal, forteller franskmannen i en dokumentar som ble sendt på engelske ITV 4 tirsdag kveld.

Klubbskiftet til Arsenal ble det aldri noe av. I stedet havnet Ronaldo i United, som hadde ansatt den portugisiske treneren Carlos Queiroz som Alex Fergusons assistent.

– De snappet ham (Ronaldo) foran nesen på oss fordi Queiroz kjente ham fra Sporting.

– Det er slik livet er. Du gjør ditt beste, men noen ganger innser du at andre er sterkere enn deg selv. Det kan skje, sier Wenger med henvisning til Uniteds innflytelsesrike persongalleri.

I løpet av seks sesonger i Manchester vant Ronaldo tre ligagull og én mesterligapokal. Han ble solgt til Real Madrid for rekordsummen 94 millioner euro (770 millioner kroner etter dagens kurs) i 2009. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag