RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han vil løfte skotsk fotball

Foto: Scanpix/ Kyrre Lien.
Sist oppdatert:
Velger han Celtic, loves Morten Gamst Pedersen en varm velkomst.

Nettavisen kunne søndag avsløre at Celtic har Morten Gamst Pedersen høyt på sin ønskeliste. Blackburn-spilleren selv var smigret over interessen fra det skotske storlaget, og nå jubler man i Skottland.

Velger han å skrive under for «The Hoops», lover fotballeksperten Craig Swan i Skottlands største avis, Daily Record, Gamsten en varm velkomst.

- Han vil løfte skotsk fotball hvis han kommer hit.

- Morten Gamst Pedersen har over 50 landskamper, vært i Premier League i fem år og er på toppen av sin karriere med sine 28 år. Celtic-supporterne, og skotske fotballsupportere, ser ham hver uke i Premier League, og det er en slik profil vi kunne tenkt oss å se i skotsk fotball igjen, forteller Swan.

Tapt terreng
Mens de to storlagene Celtic og Rangers tidligere kunne hente fotballprofiler fra øverste hylle, har det vært langt tøffere de siste sesongene. Spesielt er konkurransen fra England knallhard.

- Det laget som kommer sist i Premier League får en garantisum på 40 millioner pund, hevder journalisten.

- I Skottland får du bare en million pund for å vinne serien, og det sier seg selv at du ikke kan konkurrere med lagene i den engelske toppdivisjonen da. Selv lag fra Championship har de problemer å konkurrere med.

- En klasse over alle andre
Han tror likevel at den norske landslagsspilleren seriøst vil vurdere en overgang til den skotske toppdivisjonen.

- Gamst Pedersen virker som en spiller som er mer opptatt av karrieren enn av lommeboka. I Skottland vil han være en klasse over alle andre, og han vil kunne generere ny interesse for fotballen. Vi kom ikke til VM, og har hatt et forferdelig år i Europa, hvor lagene våre har tapt mot lag fra nasjoner som er ranket under oss.

- Celtic-supporterne har brukt lang tid på å akseptere at de ikke lenger kan hente spillere som Henke Larsson og Neil Lennon, og vil ta imot Gamst Pedersen med åpne armer. Kanskje er det de som skal til for at vi også blir interessante for spillere fra Skandinavia igjen, mener Craig Swan.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere