RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Han vinner kampen for dem

Sist oppdatert:
Brann-trener Rune Skarsfjord mener Michael Barrantes var tungen på vektskålen da Aalesund tok cupgull.

BRANN - AALESUND 1-2:

Aalesund er cupmestere 2011. Det kan sunnmøringene i stor grad takke Michael Barrantes for.

Costaricaneren var kampens store spiller. Han vartet opp med flott spill, og scoret også Aalesunds to mål, selv om det første målet skiftet retning via en Brann-spiller.

Målene var nok til å sikre Aalesund sitt andre cupgull på tre sesonger mot et tafatt Brann-lag.

- Dette var helt jævlig. Vi gjør en veldig dårlig kamp, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK etter kampen.

Han benytter også anledningen til å hylle tomålsscorer Barrantes.

- Vi skyter utenfor, han scorer. Det er forskjellen i dag. Barrantes er den mest kreative spilleren i Norge, og han vinner finalen for dem, uttaler en skuffet Brann, trener.

Imponert Rekdal
Aalesund-trener, Kjetil Rekdal, var svært fornøyd etter cupgullet var sikret.

- I dag var vi gode. Førsteomgangen er noe av det mest imponerende jeg har sett. I annenomgang blir det stillingskrig. Det var en fullt fortjent seier, og jeg er utrolig imponert, sier Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Ved Aalesunds forrige cupgull, i 2009, kom Kjetil Rekdal med det berømte utsagnet: «det var coaching i verdensklasse». I årets finale hadde Rekdal funnet gulltaktikken fra start, noe han selvfølgelig fikk spørsmål om etter kampen.

- Det hører med, men i dag var det spillerne som presterte. De var helt utrolige, og neste år må folk passe seg for Aalesund, advarer Rekdal.

- Veldig skuffende
Brann kom fra et meget sterkt 6-3 resultat mot Rosenborg på Lerkendal, men kom aldri helt i gang i cupfinalen.

- Det ser ikke ut som vi behersker stundens alvor, og det er veldig skuffende, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

- Det som er mest skuffende, er at det så mye som ikke fungerer, legger han til.

Skarsjord forteller at spillerne sviktet i noen av punktene som ble gjennomgått i kampforberedelsene.

- De scorer på ting vi har snakket om lenge. Vi gjør en veldig dårlig kamp, uttaler Skarsfjord.

To mål på to minutter
Det ble en rolig start på kampen, og ingen av lagene klarte å sette inn noe særlig press. Det ble heller ikke skapt noen store sjanser.

Men etter 19 minutter tok kampen seg virkelig opp. Einar Jääger fant Michael Barrantes utenfor sekstenmeteren. Angriperen prøvde et skudd, som traff Lars Grorud. Dermed endret ballen retning i så stor grad til at keeper Piotr Leciejewski ble utspilt.

Sunnmøringene skulle imidlertid ikke være lenge i himmelen.

Bare minuttet senere kjempet Brann seg til en corner. Den slo Bjørnar Holmvik på en brilliant måte, og ungarske Zsolt Korcsmar stanget inn utligningsmålet. Dermed var vi like langt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Praktscoring
Etter målet tok Aalesund initiativet. Kjetil Rekdals menn hadde ballen mest, og Brann ble spilt lave. Etter 38 minutter skulle Aalesund skulle få lønn for strevet.

Aalesund opp vartet opp med et flott angrep, som endte med at Demar Phillips serverte Michael Barrantes på utsiden av sekstenmeteren. Costaricaneren banket til, og ballen fløy nydelig inn i høyre hjørnet.

- Det er en av de fineste scoringen jeg har sett i en cupfinale noensinne, uttalte kommentator Arne Scheie, som burde vite hva han snakker om.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Scoringen førte til at Aalesund ledet fortjent til pause.

- Vi gjør veldig lite av det vi har planlagt. Det ser ut som spillerne er preget av stundens alvor, og det er skuffende. Det var en svak omgang fra vår side, sa Brann-trener, Rune Skarsjord, til NRK i pausen.

Brann jaktet mål
Brann kom ut etter pausen i et høyere gir. Bergenserne klarte imidlertid ikke å skape noen særlig store sjanser.

Den første store sjansen i annenomgang, var det førsteomgangs store spiller, Michael Barrantes, som kom til. Han banket til fra 25 meter og Piotr Leciejewski måtte varte opp med en god redning for å hindre mål.

Brann fortsatte å forsøke og sette Aalesund under press, og Rune Skarsjord satte inn unggutten Fredrik Haugen og Tadas Labukas for å prøve å løse opp Aafks forsvar.

Det hjalp imidlertid ikke, og selv om Brann kom til noen sjanser, var det Aalesund som kunne løfte pokalen som cupmestere 2011.

- Vi var knallgode i førsteomgang. Vi slapp inn mål rett etter vi gikk i ledelsen, noe som er litt irriterende. Men vi har fått erfaring fra Europa League, og det ser vi her i dag, sier Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

- Hva betyr dette for Aalesund?

- At vi spiller europacup neste år også, gliser Aafk-treneren.

4698

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere