RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hånden jeg ikke ville se

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Andreas Høivold spilte denne uka European Poker Tour i København, mot Europas beste spillere. Dette er hans blogg fra spilledag tre.

Dag tre skulle spilles av EPT Scandinavian Open i København. Vi var 40 spillere igjen av 462, og vi var allerede sikret pengepremier. Spillet ble sluttet av umiddelbart etter at nummer 41 røyk på bobla, så det ville nok ryke mange ganske fort her også.

Jeg hadde 130400 chips, som var litt over snittet. Helt grei stack for meg og jeg så virkelig fram til å spille. Bordtrekningen så ganske bra ut. Bare en nordmann, Tom Johansen, Et par med litt mer chips enn meg, men ingen med kjempestacker. Han som hadde mest var Martin Wendt fra Danmark. En veldig habil spiller som ikke har mange svakheter. Men jeg var heldig og hadde posisjon på ham, og jeg hadde dessuten ikke tenkt å involvere meg for mye med ham uten hender. Alt så egentlig ganske bra ut!

Men ting skulle ikke gå som jeg hadde håpet. Ikke i nærheten en gang. Jeg hadde en korttørke som var helt eventyrlig. På de første to timene hadde jeg A-8 og J-10 som beste hender. Vi spilte ferdig blindenivået fra dag 2 (en halvtime med 1500/3000 - 300) uten at jeg spilte en hånd. På neste nivå (2000/4000 - 400) så spilte jeg et par hender, men helt uten hell. Jeg fikk K-Q en gang som jeg spilte opp med. Floppen begynte bra med Q-6 på de to første kortene. Men et ess på siste floppkortet ødela moroa. Jeg ble checkraiset på floppen og måtte selvsagt kaste hånden.

Jeg hadde også monsterhånden A-8 på knappen da det var kast til meg. jeg høynet selvsagt, men når både lilleblind og storeblind gikk all-in bak meg så måtte også denne hånden kastes. Nå så det mørkt ut!

Til dagens første pause gikk jeg med stusslige 42100 chips. Jeg hadde vunnet stusslige to potter på hele denne tiden. Og begge gangene vant jeg kun blinder og anter. Med så høye blinder så forsvinner chipsene veldig fort. Men mange andre hadde hatt det verre. Hele 12 stykker av de 40 som stilte til dag 3 var allerede slått ut.

Etter pausen skulle vi spille 2500/5000 med 5000 i ante. 42000 chips er da veldig lite. Jeg skulle heldigvis starte etter pause på knappen, så jeg hadde noen hender å gå på før jeg skulle ut med blinder. Men fram til min storeblind så hadde jeg Q-2 som beste hånd. Jeg vurderte all-in med 6-4 fra UTG. når jeg var der, men valgte å kaste og håpe på at jeg skulle få gode hender i storeblind. Jeg tror det var en riktig avgjørelse i utgangspunktet. Men det var allikevel smertefullt å se to andre spille på floppen 2-3-5! Sukk! Jeg er altfor stram! Men, men. Det nytter ikke å grine over spilt melk. I alle fall ikke når avgjørelsen var riktig i utgangspunktet (her vil kanskje noen være uenige?).

I storeblind fikk jeg K-5. Men når knappen høyner og lilleblind syner, så blir det for skummelt å være med. Jeg kaster igjen. Dette viste seg å være et veldig riktig kast da det ble kjempemye action gjennom hele potten. Også i min lilleblind var det håpløst. Med høyning så var det ikke noe særlig å skulle spille 8-2.

Jeg fikk et femmerpar et par hender senere. Jeg gikk all-in og fikk kast. Og så byttet vi bord. Vi var 24 spillere igjen og det ble helt ny trekning. Og for en trekning! Jeg dro med meg Martin Wendt og han skulle fortsatt sitte på min høyre side. Men fire av fem nordmenn igjen i turneringen skulle sitte på samme bord! Thor Hansen i sete 1, Tom Johansen i sete 3, Jeg i sete 5 og Anders Langset i sete 7. Ikke helt bra!

Jeg hadde nøyaktig 50000 i chips da dette bordet startet, så jeg kunne ikke akkurat slappe av. Men kortene ble ikke bedre og jeg kastet meg ned til et minimumsnivå. Jeg fikk på pengene etter å ha sett en konge i cutoff. Min all-in var 29500, så sjansen for at jeg fikk kast var liten. Anders Langset i lilleblind synte med 88. Det viste seg at jeg ved siden av ruterkonge hadde ruterknekt. Konge i flopp og ingen åtter gjorde at jeg plutselig spilte på 71000. Beste jeg hadde hatt på lenge!

Aleksander Strandli ble dessverre slått ut, og nå satt alle fire norske som var igjen i turneringen på samme bord!

Det fortsatte med et par runder uten kort før jeg igjen fikk på pengene. Denne gangen med 22 i tidlig posisjon. Jeg fikk syn av K-Q. Jeg vant enda en coinflip! To på rad! SYKT! Jeg spilte på 96000 og endelig så det litt lysere ut.

Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. Han som tapte med K-Q ble short og pushet all-in hånden etter. Jeg hadde A-J i lilleblind og pushet også all-in. Han viste opp Q-5 i hjerter og takket for seg. Floppen kom med A og to hjerter. Hjerter på turn og jeg var igjen nede i gjørma.

Jeg skulle dog ikke gi meg uten kamp! Jeg fikk et par hender senere monsterhånda A-Q og gikk all-in med 49500 fra UTG. Jeg fikk syn av en svenske i storeblind som hadde A-5. Q i flopp gjorde ingenting og han trakk dødt etter turn.

Jeg vinner et par småpotter til før det er høyning fra finske Jens Kyllönen UTG. I min storeblind. Jeg har 7-8 i ruter og klarer ikke å la være å se en flopp. Den kommer 6-9-10 med 6-9 i ruter! Lekkert! Nydelig! Vakkert! Perfekt! Jeg checker og får check bak. Kjedelig! Turn var hjerter dame. Ikke noe bra kort, om han ikke sitter på A-Q. Sitter han på K-J er det jo katastrofalt. Men jeg bød 21000. Jens synte. På river kom en åtter. Ikke bra. Jeg visste at finnen veldig gjerne kunne finne på å bare syne med nuts på turn. For så vidt kunne han det med mye rart. Men river var såpass stygg at jeg ikke ville risikere å by i front. Dette for å kontrollere potten. Jeg kunne syne et normalt bud, men en høyning etter mitt bud ville satt hele stacken i fare, noe jeg ikke var interessert i. Jeg checket altså og finnen bød ut 25000. Kunne han by med noe annet enn en knekt? Jeg kunne jo ikke kaste og synte. Jeg fryktet det meste, men han viste opp 88 for å ha truffet tress på river! Wow! Godpott til Andreas som spilte på 210000! Dette begynte å bli skikkelig moro!

Rett før middagspausen slår Anders Langset ut Thor Hansen med AK mot 10-10 i en kjempepott på rundt 450000! Vi er da 16 igjen og skal ha ny bordtrekning.

Til middagspausen 244000 i chips og var selvsagt storfornøyd!

Middagen spiste jeg sammen med Anders Langset og faren. Begge var av en eller annen merkelig grunn i ekstase...

Etter middagspausen gikk det ganske tungt. Jeg fikk en del ok starthender, men var aldri i nærheten av å treffe på en flopp. Dog klarte jeg å holde meg på rundt 200000 chips, så det var ingen krise. Jeg så en del flopper når jeg kunne billig da det var mange på bordet som kunne finne på å betale bra hvis jeg skulle treffe bra.

Det var også tilfelle da jeg i lilleblind hadde 5-3 i kløver. Det var høyning og to syn før meg. Jeg ble med og floppen kom 8-6-5 med to kløver! Drømmeflopp. Det var allerede 140000 i potten og jeg satt med rundt 160000. Jeg hadde ikke nok chips til å checkraise, så jeg gikk like godt all-in i front. Vel vitende om at jeg var favoritt mot eventuelle overpar som kunne finne på å syne. Tom Johansen tenkte i flere minutter før han kastet. Rasmus Nielsen, som satt til høyre for meg, blikksynte og viste opp 7-4 i ruter. Auda. Det var hånden jeg ikke ville se! Men han var allikevel ikke mer enn 60 % favoritt. En ny femmer på turn ga meg en haug med outs. Alle paringer, alle kløver og alle treere ville gi meg potten. Men sparkonge på river var siste spiker i kista for meg!

Det føltes veldig kjedelig å være så nærme uten å klare finalebord. Jeg følte at dette skulle være turneringen der jeg skulle gjøre det store. Dessverre var ikke kortene enige med følelsene mine!

Trøsten er at jeg tross alt har hatt gode resultater i det siste. Dessuten: hvis jeg fortsetter å spille sånn som jeg har gjort så vil sjansen komme igjen. Jeg føler også at jeg fortsatt lærer ganske mye mens jeg spiller, noe som tilsier at jeg i alle fall ikke bør få dårligere resultater fremover.

Gratulerer til Anders Langset som fikk tredjeplass. Og gratulerer til finske Jens Kyllönen som vant. Han var en av de, eller den, som jeg syntes spilte best når jeg spilte på bord med ham. Så etter min mening så var det en veldig verdig vinner!

Andreas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere