RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap/Scanpix

- Handler ikke om hvordan han spilte

Sist oppdatert:
Les Rangers-sjef Tortorellas begrunnelse for vrakingen av Zuccarello.

Nylig valgte New York Rangers å sende Mats Zuccarello Aasen ned til farmerlaget Connecticut Whale i AHL.

Degraderingen skjer etter en skuffende sesongstart med Rangers. Etter tre kamper har Zuccarellos klubb fortsatt ikke vunnet. Sist ble byrival og lillebror New York Islanders for sterke i prestisjeoppgjøret «Battle of New York».

Skuffet Zucca
Zuccarello fikk lite istid i de tre kampene han spilte (24 minutter og 37 sekunder), og gjorde heller ikke noen dårlige opptredener når han først fikk sjansen. Likevel ble han altså ofret av Rangers-sjef John Tortorella.

- Jeg føler jeg har blitt mye bedre, men det er tøft og det er vanskelig å gi meg mye istid. Det er mange spillere her, sier Zuccarello om nedflyttingen ifølge nettstedet northjersey.com.

Nå forklarer Tortorella hvorfor han degraderte nordmannen.

- Det handler ikke om hvordan han spilte, men dynamikken i rekkene. Jeg hadde problemer med å gi ham nok istid, sier Tortorella til New York Daily News.

- Jeg bestemte meg for at jeg ville bruke Arte (Artem Anisimov, red. anm.) mer i overtallsspill, i andreoppstillingen, og dette kuttet enda mer av istiden hans.

Vurderer trade
Zuccarello erstattes altså av senteren Kris Newbury.

Zuccarellos agent, Erik Ryman, fortalte mandag til Nettavisen at han allerede har snakket med Zuccarello om et mulig klubbskifte innad i NHL.

- Mats og jeg har pratet litt løst om det, naturligvis. Det ville vært dumt om vi ikke gjorde det. Men i dagens situasjon vil vi først finne ut hva Rangers ønsker å gjøre. Kanskje de bare har sendt ham ned for å gi ham mer istid. Vi skal ta en prat med Rangers, sier Ryman.

- Dersom Rangers ikke kan vise til en plan for hvordan Mats skal brukes framover, vil dere da allerede under neste møte be om at han får et klubbskifte?

- Det er mulig. Alt er mulig. Jeg vil se Mats i NHL. Jeg vet at han har kapasitet til å spille i NHL. Man må bare bruke han på rett måte. Du kan ikke sette ham i en checking line, sier Ryman til Nettavisen.

Tortorella ble spurt om Rangers-fremtiden til nordmannen, men var tilbakeholden i svaret.

- Jeg vet rett og slett ikke, men jeg følte vi trengte mer trøkk før kampene på vestkysten. Newbury har spilt veldig bra i Hartford, så vi ønsket å gjøre et bytte. Hvordan dette vil utvikle seg, vet jeg ikke, sier Tortorella.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere