RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Handler om en ekskone som vil ødelegge

Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix
Sist oppdatert:
- Tragisk at hun skal trekke den så langt, sier Petar Vukicevics nåværende kone.

Forrige uke sprakk nyheten om at friidrettstrener Petar Vukicevic skal ha forhørt seg med sin utenlandske kollega Srdjan Djordjevic med spørsmål om forbudte stoffer som veksthormoner og testosteron.

Les mer om saken her.

- Ekskone som vil ødelegge
Kamilla Brandt, Vukicevics nåværende kone, ble denne uken dratt inn i saken da TV 2 hevdet å vite at hun er én av utøverne som som omtales i de mye omtalte e-postene. Til VG sier hun at det er tøft.

– Vi står i det som familie og blir beskyldt for noe som ikke handler om noe annet enn en ekskone som ønsker å ødelegge for sin tidligere familie. Det er ganske trist at man ønsker å gjøre dette bare fordi noen har lykkes, sier hun til VG i dagens papirutgave.

Saken er altså i ferd med å utvikle seg til å bli en offentlig skittentøysvask mellom en ektemann, hans kone og ekskone.

- Tragisk
Kamilla Brandt fikk vite at hun er navngitt i saken da hun surfet på nettet mandag kveld.

– Jeg så det tilfeldig på nettet da jeg skulle legge meg, og må innrømme at jeg nesten begynte å le. Det er tragisk at hun skal trekke den så langt, sier Brandt Vukicevic.

Til VG sier Syftestad at beskyldningene om at hun har manipulert e-postene er basert på ville fantasier.

– Jeg avviser på det sterkeste at jeg har manipulert disse mailene. Jeg er ikke bitter. Jeg er en lykkelig og harmonisk person, som ikke er ute etter å ødelegge hans suksess. Jeg synes derimot synd på ham, sier hun til avisen.

Tirsdag hevdet nemlig Petar Vukicevic at det var ekskona Turid Syftestad som har manipulert e-postene.

- Jeg har overhodet ikke kunnskap til å skrive dette selv. Du må være meget flink, en ekspert med utdannelse på området, for å kunne diskutere en slik problematikk, sier Vukicevic til VG onsdag.

- Helt uskyldig
I et intervju med TV 2 påpekte han at han mener han er et uskyldig offer i saken.

- Jeg er helt uskyldig, har aldri hatt befatning med doping og alt i de kjente e-postene er manipulert. Det må dere tro meg på, sa Petar Vukicevic til TV 2.

Han har heller ingen gode svar på hvordan hans ekskone ha hatt kunnskap til å skrive dette.

– Hun har heller ikke kunnskapene til dette selv. Jeg kan aldri finne ut hvem hun kan ha brukt, men jeg tror neppe det er vanskelig å finne noen som har kunnskaper om dette blant alle hun kjenner over hele verden, sier han til VG.

- Navngitt to utøvere
Ekskona til Petar Vukicevic, Turid Syftestad har nå meldt fra om to konkrete utøvere til Antidoping Norge, skriver Dagbladet.

Hun ber utøverne stå fram så barna Christina og Vladimir slipper å bli mistenkeliggjort.

– Hvis folk tør å stå fram og si at «jeg gjorde en feil», så dør saken av seg selv. Når man ikke tør å stå fram, vil saken bare fortsette å spinne. Folk spekulerer basert på irrasjonelle slutninger, og det går ut over Christina og Vladimir. De har ingenting med dette å gjøre, sier Syftestad til Dagbladet.

Syftestad innrømmer at hun én gang har truet Petar Vukicevic med å offentliggjøre de mye omtale e-postene, som blant annet Dagbladet denne uken har gjengitt.

– For meg personlig betyr dette ingenting. Men jeg synes synd på Petar og synes det er synd at han ikke legger fakta bordet, sier Syftestad.

Det var Dagbladet som først omtalte e-post-korrespondansen, som skal ha skjedd i perioden 2001-2003. Vukicevic blir altså beskyldt for å ha forhørt seg med sin utenlandske kollega Srdjan Djordjevic med spørsmål om forbudte stoffer som veksthormoner og testosteron.

Djordjevic driver det slovenske firmaet TMG-BMC, som jobber med med restitusjon og optimalisering av trening hos toppidrettsutøvere.

Mandag ble Vukicevic permittert fra stillingen i Norges Friidrettsforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere