RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

- Håper å gjøre noen grep

Sist oppdatert:
De norsk hopperne jakter på storformen før hoppuka.

Anders Bardal er nær til å få til det helt store. Lørdagens ble han likevel bare nummer sju i en jevn konkurranse i Sveits.

I fjor vant Anders Bardal et av rennene i Engelberg. Lørdag ble det bare en grei plassering. De andre nordmennene er fortsatt et stykke unna det helt store selv om både Tom Hilde og Rune Velta har vist klar framgang.

- Vi er jevnt over godt fornøyd med utviklingen på de norske hopperne. Anders Bardal holder fortsatt et høyere nivå enn de andre, men er likevel helt med blant de aller beste. Tom (Hilde) og Rune (Velta) fikk endelig vist noe av sitt potensial, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

- Jeg håper at vi får gjort ytterligere noen grep foran søndagens renn slik at hopperne kan dra til hoppuka med litt mer selvtillit, sa Bråthen.

Bra med som lag
- Det var en fair konkurranse, og vi er ikke bedre enn det resultatet forteller i dag. Anders Bardal gjør små feil, og derfor er han utenfor pallen.

- Han trøbler litt i bakken her, men er veldig nære topphopp. Tom gjør spesielt et sterkt annet hopp, og har absolutt topp ti-plasseringer innen rekkevidde.

Som lag er vi absolutt ikke dårlig med fem utøvere blant de 27 beste. Konkurransen er knalltøff i internasjonal hoppsport, og det får vi merke når utøverne ikke får det til 100 prosent, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Etter helgens renn i Engelberg drar de norske hopperne på et tre dager langt treningsopphold i Oberstdorf og Schattenbergbakken der. Den tysk-østerrikske hoppuka starter der 29. desember.

Minst mulig margin
Østerrikeren Andreas Kofler sikret seg seieren med minst mulig margin etter rennets lengste hopp med 136,5 meter i finalen omgangen. Polske Kamil Stoch ledet etter 1. omgang, men måtte til slutt se østerrikeren foran seg med 0,1 poeng. Det var østerrikerens 12. verdenscupseier.

Anders Bardal var nummer seks etter 132 meter i 1. omgang, men han slo av tre meter i finalen og endte med 259,4 poeng. Østerrikeren Gregor Schlierenzauer ble nummer tre (134-132).

Øvrige norske: 13) Tom Hilde 251,6 (129,5-130,5), 18) Anders Fannemel 247,0 (131-127,5), 21) Rune Velta 244,6 (128-128), 27) Anders Jacobsen 237,6 (129-124,5), 27) 32) Andreas Stjernen 116,4 (124). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere