RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper Bryne tror vi er dritdårlige

Lille Kongsvinger ypper seg mot storklubbene i Adeccoligaen. Med seier i de neste kampene er kvalikplassen innen rekkevidde.

Kongsvinger er høstens formlag i Adeccoligaen med ti poeng på de siste fire kampene. Den sterke poengfangsten har sendt hedmarkingene rett inn i kampen om kvalifisering til Tippeligaen.

De to neste kampene er superviktige for Kongsvinger. Søndag møter de Bryne på bortebane, mens Bodø/Glimt er motstander helgen etter. Bryne og Bodø/Glimt har 41 poeng, Sogndal følger på 37 og Kongsvinger på 36.

- Vi har selvfølgelig tro på at vi kan klare en kvalifiseringsplass. De to neste kampene er helt avgjørende for oss. Taper vi dem, kan vi være 11 poeng bak kvalifiseringsstreken, men med seks poeng vil vi være i ryggen på Bryne og Glimt, sier trener Vegard Skogheim til Nettavisen.

Oppskriften mot Bryne
Den tidligere storspilleren ble imponert over Brynes seier over Glimt forrige runde og har lagt merke til at jærbuene har tatt mange poeng fra topplagene i Adeccoligaen.

- Vi får håpe at de tror vi er dritdårlige, ler Skogheim, som har følgende oppskrift for tre poeng:

- Bryne er ikke så gode mot lag som ligger lavt, men vi kommer ikke bare til å satse på kontringer. Vi kommer til å variere presset og jobbe tett sammen i alle lagdeler, forteller Skogheim.

Ung storscorer
Tore Andreas Gundersen har vært en av Kongsvingers viktigste spillere i høstsesongen. 20-åringen, som kom fra Flisa i 4. divisjon for to sesonger siden, har bøttet inn mål i høst og står nå med ti scoringer i serien.

- Tore Andreas er stor, sterk og ganske rask og en av de største talentene i 86-årgangen i Norge. Vi så et stort potensial i ham da vi hentet ham som 17-åring, og i høst har han etablert seg som en god 1. divisjonsspiller. Han kan nå så langt han bare vil selv, men han har fortsatt mye å gå på, mener Skogheim.

Lite budsjett
Kongsvinger er den eneste Askeladden som kjemper i toppen av Adeccoligaen. Klubben har et budsjett på beskjedne åtte millioner kroner, mens lagene over dem på tabellen har budsjetter som er opptil fem ganger så store. Likevel klarte Kongsvinger uavgjort mot storsatsende Strømsgodset i forrige runde.

- Ingen av spillerne våre tjener mer enn 20.000 kroner i måneden og de aller fleste har jobb ved siden av. Vi forsøker å trene lurt og godt når vi kan, sier Skogheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere