*Nettavisen* Sport.

- Håper ikke jeg blir back

For sju år siden sa Vidar Davidsen til Kjetil Wæhler at han burde satse som back. Nå kan VIF-spilleren bli høyreback mot selveste Brasil.

Med Jon Inge Høiland ute med skade er det Anders Rambekk eller Kjetil Wæhler som får sjansen som høyre back mot Brasil. Det bekreftet Åge Hareide overfor TV 2 Nettavisen mandag.

Og allerede for sju år siden anbefalte daværende Lyn-trener Vidar Davidsen Wæhler om å satse som back - også for å komme seg på landslaget.

- Den gangen var kampen knallhard om midtstopperplassen på landslaget. Kanskje enda tøffere enn i dag. Jeg så muligheter på backposisjonen, og mente at Kjetil ville ha gode muligheter hvis han ga signaler om at han ville spille høyreback. Det ville vært spennende å se Kjetil der også i dag. Han har god fart, noe som er kritisk i internasjonal fotball. Jon Inge Høiland er en god spiller, men farten er vel en av svakhetene hans. Derfor hadde det vært spennende å se Kjetil Wæhler, sier Davidsen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Davidsen vegret Wæhler seg for å spille back på den tiden. Nå derimot har det endret seg litt.

- Jeg håper at det er midtstopper jeg skal bli på landslaget, og ikke back. Men skjer det nå så tar jeg den utfordringen. Men jeg håper altså at det ikke skjer, sier Wæhler til TV 2 Nettavisen.

- Så du vil ikke si nei?

- Jeg sier ikke nei til det nå, nei. Jeg har sagt nei til så mye nå, sier Wæhler og gliser.

- Husker du Davidsens råd?

- Ja. Han sa det vel litt på spøk før jeg skulle til Wimbledon. Den eneste muligheten til å få ballen nede på bakken der var jo å spille back. Men som sagt, blir jeg høyreback mot Brasil så tar jeg den utfordringen på strak arm. Samtidig håper jeg at jeg blir midtstopper, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag