- Håper ikke skiskytterne redder dem

Foto: (foto: scanpix)

Inge Bråten har store forhåpninger til de norske langrennsjentene, men er mer usikker på gutta. - Jeg håper ikke skiskytterne redder dem i år, sier han.

24.11.04 06:27

Langrennsherrene hadde en svak sesongåpning i Gällivare sist helg, men det var i klassisk. Til helgen er det premiere for skøytespesialistene. «Problemet» er at tre av fire utøvere er skiskyttere. Lars Berger, Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen skal sammen med Tore Ruud Hofstad forsøke å forsvare de norske fargene.

For lite skøyting
Inge Bråten er skeptisk til om de «vanlige» langrennsløperne klarer å hevde seg helt i toppen i år. Han tror det har vært for lite satsing på skøyting.

- Det er faktisk to stilarter i langrenn. Hvis du bare behersker en av dem, så er du ikke der du skal være innen vår nasjonalidrett. Vi må ta konsekvensen av at det er like mye skøyting som klassisk i verdenscupen, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Blir det ikke satset nok på skøyting per i dag?

- Nei. Vi må satse mer på det. Det er noe som mangler, og det har det gjort i mange, mange år. Det har vært bra for Norge at man fortsatt har konkurrert like mye i klassisk som skøyting, fremholder Bråten.

- Er det demotiverende for de andre skiløperne, tror du, at skiskytterne kommer inn i troppen fra sidelinjen?

Spark i baken
- Jeg vet ikke. Egentlig burde det jo vært et spark i baken for de andre.

Tyskerne tok storeslem i helgens sesongåpning, og ser fryktinngytende ut.

- Med et VM på hjemmebane, tror jeg de blir veldig, veldig gode i år. Det er en helt annen innstilling i Tyskland nå, med det støtteapparatet de har rundt seg. Tyskerne er også i ferd med å lage en ny skole for klassisk, i forhold til at de går mer oppreist enn tidligere, som kanskje er mer effektivt i forhold til dagens utstyr, tror Bråten.

Lars Berger er kanskje den største favoritten blant de norske i helgens renn i Kuusamo.

Ikke lyttet til ekspertene
- Er Berger den perfekte skøyteløperen?

- Lars har gjort mye som er naturlig for seg selv. Han har ikke lyttet til de såkalte ekspertene som mener at man må gå sånn og sånn i forhold til vinkler og alt det der. Det fine for Lars er at han driver med en idrett som heter skiskyting, der man kun går skøyting. Men Lars trener mye klassisk også, og han kunne gått fort der også.

Bråten påpeker at langrenns- og skiskyttertroppen ikke har hatt mange samlinger sammen, der de har kunnet trekke veksler på hverandre og lært av hverandre.

- Hvorfor samarbeider de ikke mer?

- Fordi begge leire er så sterke. Det er så mye prestisje ute og går.

- Er ikke det litt dumt, da?

- Jo, men det er sånn vi har det, avslutter Bråten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.