- Håper ikke utestengelse blir nødvendig

Foto: no.unibet.com

Presidentkandidat går hardt ut mot Mats Zuccarello.

03.05.13 13:36

I en kommentar Nettavisen har fått tilsendt, går Terje Jørgensen til angrep på Mats Zuccarello Aasens avtale med spillselskapet Unibet.

Jørgensen, som er aktuell som kandidat til presidentvervet i Norges Ishockeyforbund, beskriver NHL-proffens avtale som ødeleggende for spillmonopolet og norsk idrett.

Kritiserer forbundet
- Avtalen mellom Mats og Unibet er en alvorlig trussel mot spillmonopolet og mot inntektsgrunnlaget for norsk idrett og for norsk ishockey, mener Jørgensen, som også er av den oppfatning at hockeyforbundet opptrer altfor passivt i denne saken.

- Forbundet burde gått tydeligere ut med en holdning i saker som dette. Ikke minst for å få ut et signal som kan virke preventivt, sier han til Nettavisen.

- Jeg vet ikke forspillet her, jeg vet ikke hvilken kontakt Mats har hatt med forbundet, men jeg synes det er leit hvis forbundet ikke har vært tydeligere på dette før Mats inngikk avtalen.

En av grunnene til at Mats Zuccarello inngikk avtalen med Unibet, er at selskapet støtter hans nystartede veldedighetsfond, Zuccafondet.

- Samarbeidet mellom Mats og Unibet kan frata andre unge utøvere de samme muligheter som Mats har fått. Ikke bare innenfor norsk ishockey, men i all norsk idrett. Da hjelper det lite at Mats og Unibet skal gi noen drakter og pucker til unge utøvere, fremholder den tidligere generalsekretæren i hockeyforbundet.

Han forventer at Zuccarello avslutter avtalen med Unibet, og mener at forbundet bør bistå ham i denne prosessen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Problematisk
- Mener du at forbundet burde gå til sanksjoner dersom avtalen opprettholdes?

- Jeg sitter på utsiden. Hvis man får løst denne saken i nær fremtid, vil ikke det være en aktuell problemstilling. Hvis det ikke lar seg gjøre, er det over tid problematisk at Mats spiller på det norske landslaget. Jeg håper at forbundet gjør det de kan, slik at en utestengelse ikke blir nødvendig.

- Du mener altså at utøvere ikke skal få stå fritt til å velge sponsorer selv?

- Ja, det mener jeg. Det er en forpliktelse de har til utøvere som kommer etter dem. Når tippenøkkelen snart blir endret og idretten får 64 prosent av overskuddet til Norsk Tipping, vil det trolig komme inn to milliarder kroner i året. Det gir rammevilkår for unge som vil bli gode.

Jørgensen poengterer at det etter hans oppfatning er betydelig mer alvorlig at Mats Zuccarello lar seg sponse av Unibet enn at Ronny Johnsen og Thomas Myhre gjør det, ettersom Zuccarello fremdeles er aktiv som idrettsutøver.

Les kommentaren til Terje Jørgensen her (pdf)

Mats Zuccarello er for tiden opptatt med Stanley Cup-spill for New York Rangers, mens det norske landslaget spiller sin første kamp i VM lørdag.

- Vi ønsker ikke å kommentere dette, men vi er veldig fornøyde med både avtalen og fremgangsmåten, sier Zuccarellos manager Kevin Skabo til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.