RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper jeg er kommet for å bli

Sist oppdatert:
Starts Alex Valencia ble overrasket over at Åge Hareide tok ham med i landslagstroppen mot Estland. Se hele troppen.

For ett år siden ble han vraket av Brann-trener Mons Ivar Mjelde. I Start har Alex Valencia fått en ny vår. Det har landslagssjef Åge Hareide fått med seg.

Onsdag fikk han tillit i den norske landslagstroppen som møter Estland i privatkamp i Tallin neste onsdag.

Overrasket
- Jeg ble svært overrasket da jeg fikk høre om uttaket. Men jeg skal ta vare på sjansen, og håper jeg får slippe til i løpet av kampen, sier en tydelig fornøyd Valencia til TV 2 Nettavisen kort til etter at han fikk meldingen om landslagsuttaket.

Det er ikke første gang Start-vingen prøver seg på landslaget. 25-åringen har blitt tatt ut i troppen to ganger tidligere - men nå har han tenkt å komme tilbake for å bli.

- Egentlig så har jeg ikke tenkt så mye på landslaget de siste årene når jeg har gått skadet. Men nå har jeg lyst til å spille for Norge. Den eneste muligheten jeg har for å spille meg inn i troppen, er å gjennomføre gode kamper for Start. Og det har jeg tenkt å gjøre, slår han bestemt fast.

- Ikke bitter på Brann
I Start har Valencia fått fått ny fart på karrieren. For to sesonger siden ble han plassert på benken i Brann, og formkurven pekte kun nedover.

- Mons Ivar Mjelde sa hele tiden til meg at jeg skulle få spille, men jeg slapp sjelden til. Han sa at jeg ikke passet inn i systemet Brann spilte, og det var derfor jeg fikk lite spilletid. Han var ærlig, og jeg har ikke noe problem med å akseptere det, mener Valencia.

I fjor bestemte Valencia for å skifte klubb. Årsaken var enkel: Han ville ha mer førstelagsfotball. Valget falt på Start.

- Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte Start. Jeg ble tatt i mot vel i klubben av spillerne, treneren og støtteapperatet. Selv om jeg slet med en skulderskade de første kampene i fjor, føler jeg at jeg har fått en skikkelig opptur i karrieren, forklarer den dribleglade vingen.

Storspilte mot Lillestrøm
I serieåpningen mot Lillestrøm bidro Valencia med gode driblinger, solide innlegg og god defensiv jobbing. Det er hovedårsaken til at han ble tatt ut på landslaget igjen, mener han.

- Jeg er overbevist om at jeg nå er tilbake i den formen jeg var i når jeg var på topp for Brann og ble tatt ut på landslaget sist. Jeg har vært skadefri i oppkjøring, og føler meg i kjempeform. Fremover håper jeg på at Hareide tar meg ut på landslaget igjen. Men da må jeg jobbe hardt for Start fremover, konstaterer Valencia.

Her er troppen:
Espen Johnsen, Rosenborg
Terje Skjeldestad, Sogndal
Trond Andersen, Aalborg
Martin Andresen, Brann
André Bergdølmo, Borussia Dortmund
Daniel Braaten, Rosenborg
Brede Hangeland, Viking
Frode Johnsen, Rosenborg
Raymond Kvisvik, Brann
Vidar Riseth, Rosenborg
Petter Rudi, Molde
Jan Gunnar Solli, Rosenborg
Ståle Stensaas, Rosenborg
Jarl André Storbæk, Ham-Kam
Lars Iver Strand, Tromsø
Bengt Sæternes, Brann
Alex Valencia, Start
Ole Martin Årst, Tromsø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere