RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper jeg får en takk fra dem

Foto: Even Emberland (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Går alt etter planen, vil en av Morten Hegrebergs unggutter bli proff etter sesongen.

Øster Hus-Ridley teller elleve ryttere neste år. I spiss for dem står Morten Hegreberg. Han er spent på om det unge laget kan ta nye steg i 2013.

- Målet er å forbedre dem som sykkelryttere, slik at de kan oppnå drømmene sine, forteller sportsdirektøren.

Hegreberg var selv en aktiv syklist, og syklet som proff i Belgia før han avsluttet karrieren i det som nå er Øster Hus-Ridley. Etter karriereslutt ble han sportsdirektør i laget.

- Det har blitt en livsstil. Jeg må alltid være tilgjengelig for rytterne, og jeg liker det. Det er gøy når jeg skjønner at en av dem kan ta steget opp og bli profesjonell, forteller han.

Lokal forankring
Foran årets sesong bestemte laget seg for å satse på U23-ryttere. Den satsingen vil laget fortsette med neste år også. I løpet av høsten har de signert fire ryttere. Nysigneringene holder alderen til å delta i U23-ritt i 2013 (født 1991 eller senere), og Hegreberg tror de kan være med på å løfte laget.

- De fire passer bra til profilen vår. August Jensen (opprinnelig fra Bodø, men har studert i Trondheim de siste årene, red.anm.) ser etter leilighet i Stavanger, og Oscar Landa og Tormod Hausken Jacobsen kommer jo fra Stavanger. Da får vi tre ryttere som kan bidra i treningsgruppa vi har i Stavangerområdet, sier Hegreberg.

Han forteller at August Jensen planlegger å melde overgang til Stavanger SK. Det gjør at sju av elleve ryttere i laget vil ha Stavanger SK som klubb i 2013.

- Vi er jo et nasjonalt lag, og er åpne for ryttere fra hvor som helst i Norge. Men det finnes store talenter i Rogaland, og da er det flott å ha en overvekt av lokale i laget. Det gjør det også enklere for sponsorene å støtte oss når vi har en regional profil, forteller sportsdirektøren.

Satser på U23-ritt
I år var det ni ryttere som hadde kontrakt for hele sesongen i Øster Hus – Ridley. I 2013 blir det elleve. Hegreberg tror det gir dem flere kort å spille i hektiske perioder av sesongen:

- Vi var sårbare for skader og sykdom, i tillegg til at noen forsvant på landslagsoppdrag. Da ble laget svekket og vi slet med å stille fullt lag i rittene vi deltok i. Med elleve ryttere har vi mer å gå på. Det blir viktig med tanke på etapperittene. Vi satser alltid på å stille best mulig lag, og det blir enklere når vi har elleve ryttere, forklarer han.

Norge skal arrangere fem UCI-ritt neste år, tre av dem er etapperitt. Hegreberg forteller at de rittene blir viktige for laget, men at de også har andre, store mål.

- Med så mange gode U23-ryttere satser vi på U23-rittene. Sven Erik Bystrøm vant jo U23-utgaven av Rund um den Finanzplatz-Eschborn i år, og vi håper å forsvare den seieren. Liège–Bastogne–Liège i U23-klassen er også et ritt som passer oss bra, og vi har flere som kan vinne det, sier sportsdirektøren.

Nettopp Bystrøm er nok rytteren som også ligger tettest på et framtidig proffeventyr blant rytterne i det Sandnes-baserte laget.

Ønsker å skape proffer
Øster Hus-Ridley har aldri hatt et større budsjett enn de har foran neste sesong. Sportsdirektøren anslår at budsjettet er på fem-seks millioner, om han inkluderer alt utstyr. Hovedfokuset til Hegreberg er å legge forholdene optimalt til rette for rytterne, slik at de kan bli interessante for større lag.

- Det viktigste er at rytterne skal ha muligheten til å prestere. Mitt mål er at det ikke skal stå på utstyr, service eller andre faktorer rytterne ikke får gjort noe med om de ikke når opp. Alt skal være perfekt tilrettelagt, forteller han.

- Hva får du igjen for all tilretteleggingen?

- Jeg håper jo at de kan få kontrakt hos et større lag i utlandet. Vi vet hvor i næringskjeden vi hører til, og målet er hele tiden å utvikle rytterne best mulig. Om de til slutt lykkes håper jeg hvert fall på å få en takk fra dem, smiler Hegreberg.

Øster Hus-Ridley i 2013:
Sven Erik Bystrøm
Håvard Blikra
Fredrik Strand Galta
Kristian Dyrnes
Filip Eidsheim
Daniel Egeland Jarstø
Frans Leonard Markaskard
August Jensen (ny fra Trondheim VK)
Nicholas Hammersland (ny fra Bergen CK)
Oscar Landa (ny fra Stavanger SK)
Tormod Hausken Jacobsen (ny fra Stavanger SK)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere