Gå til sidens hovedinnhold

- Håper jeg slipper dette spørsmålet nå

Marerittrekken ble brutt mot Strømsgodset.

HØNEFOSS - STRØMSGODSET 2-0:

Hønefoss har blitt levnet lite håp denne sesongen av såkalte eksperter. Svært mange var enige om at buskerudlaget kommer til å rykke ned denne sesongen.

Det startet også med tap i første serierunde, men tirsdag fikk Leif Gunnar Smeruds gutter en herlig revansj. I naboduellen med Strømsgodset ble det gevinst.

Drammensklubben er regnet som et av lagene som vil kjempe i toppen i 2013, men skal det bli et faktum, må Ronny Deilas gutter heve seg flere hakk fra det de viste på AKA Arena.

Godset hadde riktig nok ballen mest, og spilte kanskje den mest attraktive fotballen, men Hønefoss viste vilje, guts og innsats og det var nok til å ta alle poengene.

- Slipper flere spørsmål
En svært god Riku Riski scoret 1-0-målet på straffe ni minutter før slutt, mens Aleksander Solli la på til 2-0. Kim Andre Madsen ble utvist i forkant av den første scoringen.

- Dette er veldig godt. Det var en bra prestasjon av gutta. Vi gjør en god kamp, slår Godset, og vinner lokaloppgjøret, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til C More.

Da Hønefoss vant tirsdag, hadde det gått 14 kamper siden laget fra Ringerike sist vant i Tippeligaen.

- Jeg håper vi slipper dette spørsmålet noe mer nå. Det har vært to vanskelige sesonger for oss, men i vinter har vi vært gode og ikke fokusert så mye på dette som andre, sier treneren.

I Godset-leieren var ikke stemningen helt på topp etter kampslutt, men trener Ronny Deila mente hans menn ble snytt for straffe.

- Jeg må se det om igjen, men fra der jeg sto, så det ut som en soleklar straffe. Situasjonen var lik den der de fikk straffe. Det er mulig jeg tar feil, men, sier Deila til C More.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi fikk ikke til det tempoet i spillet vi ønsket i dag og skapte ikke nok sjanser. Det ble for få innlegg mot Peter Kovacs og Thomas Sørum. Vi taper fortjent, sier treneren.

Mesterlig keeper
Det var som ventet Strømsgodset som hadde mye ball i første omgang av denne buskerudduellen, men det var likevel vertskapet som kom til de første gode sjansene.

Allerede etter tre minutter måtte Adam Larsen Kwarasey i aksjon. Frode Lafton fikk hodet på en corner fra Riku Riski, men Godset-keeperen stoppet avslutningen mesterlig.

Bare minutter senere kom både Kwarasey og Riski i fokus igjen. Finnen ble spilt flott igjennom med keeper, men måljegeren satte ballen like utenfor stolpen.

Strømsgodsets gode målvakt, som i vinter var koblet bort fra klubben og til engelsk fotball, kom bra ut og gjorde målet mindre da Hønefoss-spilleren skulle avslutte.

For gjestene var Abdisalam Ibrahim, Peter Kovacs og Thomas Sørum aktive i angrep. Spesielt «Abdi» og Kovacs viste fram gode kombinasjoner og pasningsspill før pause.

Ronny Deilas menn spilte seg imidlertid ikke til de helt store sjansene, og Steve Clark i buret hadde god kontroll på det meste som kom.

Hønefoss ropte på straffe i det 19. minutt, da Riski ble lagt i bakken inne i 16-meterfeltet, men dommer Trond Ivar Døvle var ikke enig i den vurderingen og blåste spillet videre.

Da den samme Døvle blåste av for pause, sto det fortsatt 0-0 på måltavla. Godset hadde dominert spillemessig, men vertene hadde hatt de største sjansene på AKA Arena.

Straffe og rødt kort
Andre omgang fortsatte litt i samme spor som den første, og begge lagene så ut som de ville ha alle tre poengene, men evnet ikke helt å gjøre noe med det.

Banespillet svingte veldig, men Hønefoss hadde fortsatt et lite initiativ sjansemessig.

Riku Riski var et stadig uromoment på topp for vertene og skapte mye både med sin fart og sine farlige dødballer. Det skulle likevel drøye før det virkelig ble action i Hønefoss.

Det skjedde ført med ti minutter igjen å spille. Riski dro seg gjennom Godset-forsvaret og Kim Andre Madsen så seg nødt til å legge spissen i bakken. Straffe og rødt kort til Madsen.

Fra krittmerket var den samme Riski sikker som det banken en gang hadde rykte på seg for å være og dermed så det meget, meget lyst ut for hjemmelaget.

Deila kastet inn Adama Diomande for Stefan Johansen i jakten på en utligning, men det hjalp lite for gjestene fra Drammen.

Helt på tampen var det i stedet Aleksander Solli som sendte Hønefoss opp i 2-0 på et fint frispark. Det betyr at både Godset og Hønefoss har tre poeng etter to kamper i 2013.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett