RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper Mika er enig ...

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren (28) har satt seg skyhøye mål etter fiaskosesongen.

Tirsdag presenterte Norges Skiforbund navnet på de sju hopperne som får tillit på elitelaget inn i en 2009/10-sesong som både har OL (Vancouver) og VM i skiflyging (Planica) på terminlista.

Den kanskje største overraskelsen er at Bjørn Einar Romøren er med på laget. 28-åringen fra Hosle har lagt bak seg en miserabel sesong, uten en eneste topp 10-plassering i verdenscupen.

- Jeg hadde en 50-50-følelse før uttaket. Jeg er veldig glad for at Mika selv etter en så dårlig sesong fortsatt har troen på meg, sier Romøren til Nettavisen.

Mål: VM-gull og to OL-medaljer
Nå har han klare ambisjoner om å vise seg tilliten verdig.

- Jeg har brukt mye energi i det siste på å finne ut hvordan jeg skal angripe neste sesong. Og jeg har komme fram til at jeg skal angripe veldig hardt, sier Romøren, og utdyper:

- Jeg går for individuell medalje i OL, lagmedalje i OL og gull i VM i skiflyging. De målene kommer til å stå skriftlig i sesongplanene mine, sammen med en rekke delmål, selvfølgelig.

Romøren understreker at dette er hans tanker. Han har ennå ikke diskutert den kommende sesongen i detalj med trener Mika Kojonkoski.

- Jeg håper Mika er enig, at han har troen på at jeg kan klare det. Det er viktig at alle rundt er enig i at målene er realistiske. Men jeg føler ikke det er noe poeng i å reise rundt med mål om å være listefyll, sier bæringen.

- Ikke så opptatt av hel nakke
Han mener selv han har vært for defensiv de siste sesongene, og at det i hvert fall må ta deler av skylda for at resultatene har uteblitt.

- Jeg har vært for passiv. Jeg har tatt ting som de har kommet, i stedet for å bestemme meg. Da jeg satte verdensrekord, bestemte jeg meg to måneder i forveien. Og så satte jeg to rekorder. Derfor ser jeg ingen grunn til ikke å si at jeg har lyst på de metallplatene. Jeg vet jeg legger hodet på hoggestabben, men jeg er ikke så opptatt av å ha hel nakke, sier Romøren.

Fortsatt er han ikke helt ferdig med å evaluere sesongen som har gått. Den jobben har han tenkt å gjøre skikkelig, for ikke å havne i de samme fellene.

- Sommersesongen i fjor var jo den beste jeg har hatt noen gang. Men jeg klarte ikke å overføre noe som helst til snø. Jeg har noen tanker om hva som skjedde, men det er for komplekst til å snakke om i media, sier Romøren.

Roser Toppidrettssenteret
Det som er helt klart, er at han blir boende i Oslo – selv om det betyr at han må tilbringe noen timer i bil for å få hoppet på ski.

- Trivsel er viktig for å lykkes. Jeg ofrer noen timer bak rattet for å få være sammen med dama og bikkja. Dessuten har jeg et veldig bra treningsmiljø, poengterer Romøren, som blant annet trener mye sammen Anders Jacobsen.

- Miljøet på Toppidrettssenteret er grunn nok til ikke å flytte fra Oslo. Der omgås man jo folk fra andre idretter med lommene fulle av medaljer og erfaringer, fastslår han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere