- Håper neste steg er Bundesligaen

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Valon Berisha blir ikke skremt av norske spillere som sliter med spilletid i de største ligaene.

HOTEL BRISTOL (Nettavisen):

Valon Berisha har spilt seg inn i hjertene til Red Bull Salzburg-fansen siden overgangen fra Viking forrige sommer.

Den hardtarbeidende og tekniske 20-åringen nyter stor tillit hos hovedtrener Roger Schmidt, og er et fast innslag på laget som for tiden innehar andreplassen i den østerriske Bundesligaen.

Stortalentet forteller at han nyter hverdagen som utenlandsproff.

- Det har gått bra i Østerrike, så håper jeg å fortsette og utvikle meg. Det er kjekt å være tilbake på landslaget, og jeg håper jeg kan vise meg fram, sier Berisha til Nettavisen under landslagets pressetreff på Hotel Bristol i Oslo.

Like rosenrødt er det ikke for alle nordmenn som har tatt det store steget til utlandet.

Da landslaget ble samlet i Oslo denne uken, måtte Drillo forholde seg til flere usikkerhetsmomenter i troppen. Vegard Forren får ikke spille i Southampton, Vegar Hedenstad er ute av laget i Freiburg mens Moa har vært inn og ut av førsteelleveren til Hannover siden starten av Bundesliga-sesongen.

- Skremmer meg
Berisha blir likevel ikke skeptisk til større utfordringer når han ser at landsmenn sliter med å kapre en plass på laget når de reiser ut av Norge.

- Det skremmer meg ikke å se at norske spillere ikke får spilletid. Jeg pleier å bli godt likt fordi jeg står på og trener hardt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix

Likevel har han store ambisjoner for sin egen karriere, og blir ikke skremt av utfordringene som trolig ligger foran ham.

- Jeg håper neste steg er Bundesligaen. Jeg jobber mot det. Jeg tror det er en bra liga for meg. Drømmen er selvfølgelig Premier League, men vi får se, sier han.

Vegar Hedenstad forteller til Nettavisen at han tror det snart blir mer førstelagsspill på ham i Freiburg.

- Det er litt som ventet. Det har vært en bra sesong og ting har gått bra, og da er det litt ventet at man får en liten down. Jeg har vært småskadet og småsjuk, og det har vært stang ut. Jeg har ikke vært god nok, sier Hedenstad.

- Nå er jeg frisk og rask. Nå er det bare å finne tilbake til flyten og formen. Jeg har fått signaler om at jeg kommer inn i troppen igjen, men det vet jeg selv også. Er jeg god nok, så spiller jeg, sier han.

- Var ikke i form
Moa har selv denne forklaringen på at han ikke har fått like mye spilletid denne sesongen som tidligere:

- Før jul var jeg ikke i form, mens de andre presterte. Jeg var ikke god nok og måtte jobbe enda hardere, sier han til Nettavisen.

Den norske spissen forteller samtidig at han trives med tilværelsen i Tyskland, der han har ett år igjen av kontrakten med Hannover.

- Hvem vet hva som skjer etter det? Jeg trives og har det veldig bra. Det blir nok en prat rundt det etter sesongen, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Moa skryter også av nykommer Mathis Bolly, som har scoret to mål på de to kampene han har startet for Fortuna Düsseldorf siden overgangen fra Lillestrøm.

- Han har fått masse skryt. Det er gøy når andre nordmenn og Oslo-gutter briljerer. Det er helt klart imponerende. Jeg vet selv hvor vanskelig det er å få spille og score mål. Jeg håper han får fortsette å spille mye. Da er mulighetene for landslaget gode, sier Moa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tror på Veton
Valon Berisha har på sin side stor tro på sin egen bror Veton (18), som har uttalt at han vil score 15 mål i Tippeligaen denne sesongen. Ett av målene er allerede i boks, og Berisha scoret 1-1-målet i seriepremieren mot Molde.

- Det var gøy å se ham spille, og jeg har tro på at han vil score en del mål i år. Jeg har sagt at han bare må fortsette som han har gjort hittil. Han er en bestemt type. Jeg tror han kan komme på landslaget i løpet av året hvis han jobber hardt, sier Valon Berisha.

Selv er trolig Valon Berisha aktuell for en startplass når Norge møter Albania på Ullevaal fredag kveld. Landslagssjef Drillo mener seier er det eneste godkjente resultatet.

- Uavgjort er et dårlig resultat for oss, og selv om vi ikke vil være ute med tap, så blir det trøblete. Vinner vi, vil jeg tro at vi er langt på vei til minst en play off-kamp, sier Drillo til Nettavisen.

Kampen starter klokken 19.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.