*Nettavisen* Sport.

- Håper på en liten skiskytter

Foto: Alf Ove Hansen

Ann Kristin Flatland er gravid.

Den norske skiskytteren Ann Kristin Flatland og kjæresten Kristian Brekken venter barn i april neste år. Dette betyr at den kommende sesongen går uten jenta fra Sogn.

Flatland er likevel klar på at hun ønsker å komme tilbake til toppidretten og har satt seg som mål å være tilbake allerede til 2012/2013-sesongen.

- Det er flere skiskyttere som har fått barn og kommet tilbake, så det skal nok gå greit. Men det er jo vanskelig å si hvordan dette går. Det kan man jo aldri si, sier hun til Nettavisen.

Hjelp fra forbundet
Blant de som vellykket har klart å gjøre comeback etter å ha vært gravid, er Liv Grete Skjelbred Poirée. Den tidligere stjernen vant flere gull, da hun kom tilbake etter fødsel.

Flatland håper nå å få gode tips både fra Poirée og andre som har vært gjennom det samme. Hun forteller også at det norske skiskytterforbundet gir god støtte til gravide utøvere.

- Ja, forbundet begynner vel å få litt rutine med dette etter hvert og kan være til hjelp. Det å lytte til erfaringer fra andre som har vært med på det samme er jo også viktig, sier hun.

28-åringen debuterte i verdenscupen tilbake i 2003, men måtte vente helt til januar i 2011 før hun kunne innkassere sin første seier i turneringen.

Under VM i Anterselva i 2007, gikk Flatland på det norske stafettlaget som sikret bronse. Hun har også gull fra mixedstafetten under VM i Khanty-Mansijsk i 2011.

- Står over skirenn
Avgjørelsen om å stå over alle renn kommende vinter er tatt, men Flatland skal følge samlingsopplegget fram til sesongstart.

- Jeg skal være med på samlinger i Rupholding og Beitostølen, for å fortsatt være med laget, forteller Flatland.

- Men jeg kommer ikke til å gå skirenn, når de starter er jeg altfor langt på vei. Men jeg får trene og holde meg i form så godt jeg kan i denne perioden, sier jenta fra Sogn.

28-åringen håper selvfølgelig det er en liten skiskytterentusiast som kommer til verden i april.

- Ja, jeg håper jo barnet vil bli interessert i skiskyting eller i annen idrett etter hvert. Men det er umulig å si hvordan det vil bli. Men det hadde vært veldig moro, sier skiskytteren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.