Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper virkelig ikke Bjørgen vinner alt

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den norske VM-dronningen fra 1985, Anette Bøe, frykter at dominansen skal bli total.

HOLMENKOLLEN/ PARKVEIEN (Nettavisen): - Jeg er veldig imponert av Marit Bjørgen, det har jeg vært lenge, og gleden hun viser, gleder et gammelt skihjerte. Men jeg håper virkelig ikke hun vinner alt i VM, sier Anette Bøe til Nettavisen.

Fredag kveld deltok VM-dronningen fra Seefeld i 1985 (to gull) på en temakveld om norsk kvinnelangrenn på Litteraturhuset i Oslo. Sammen med Grete Ingeborg Nykkelmo, Guri Hetland og Cathrine Sandnes mimret hun om gamle dager og snakket om utviklingen i sporten.

Selvfølgelig ble det også snakk om nåtidens langrennsdronning, Marit Bjørgen. Og når Bøe ikke ønsker at Rognes-jenta skal gjøre rent bord, handler det ikke om at hun ikke unner Bjørgen suksess.

- Det jeg håper, er at også andre nasjoner får sin del av medaljene. Det er ikke bra for sporten hvis Norge vinner alt. Vi må huske at Norge er et lite land. Det er ikke Norge som er det viktigste markedet for de potensielt største sponsorene.

- Det er trist at tyskerne er blitt nesten helt borte, sier Bøe til Nettavisen.

- Tar rubbel og bit
Uttalelsen minner om den Vegard Ulvang kom med tidligere i uken. Han frykter at den norske dominansen skal ødelegge interessen internasjonalt. Ulvang er leder i den internasjonale langrennskomiteen – og gift med Grete Ingeborg Nykkelmo.

Og går det som Nykkelmo håper og tror, får ikke Ulvang og Bøe det som de vil. Hun har nemlig klokkertro på Bjørgen.

- Jeg kan nesten ikke skjønne hvem som skal slå henne. Hun kommer til å ta rubbel og bit, sier Nykkelmo til Nettavisen, før hun skynder seg å legge til:

- Men selvfølgelig kan det skje noe i løpet av et mesterskap.

(Les videre under bildet)

- Var langt under bakken
Både Bøe og Nykkelmo er mektig imponert av det Marit Bjørgen har fått til de to siste sesongene.

- Hun var langt under bakken for to år siden. Nå har hun klart å finne seg sjøl på en helt fantastisk måte. Hun har klart å ta overgangen fra å bli styrt av en trener til å ta styringen selv, poengterer Nykkelmo.

- Alle dømte henne nord og ned, men hun reiste seg igjen. Og hun var aldri flau over å be om mental hjelp. Det er veldig imponerende, sier Bøe.

Når Nettavisen ber de to gulljentene fra Seefeld (Nykkelmo vant 20 km – Bøe 5 og 10 km) rangere henne opp mot tidligere storløpere, svarer de litt forskjellig.

(Les videre under bildet)

- Aunli og Skari like suverene
- Jeg kan ikke se at vi noen gang har hatt en bedre skiløper enn Marit. Det hun driver med nå, er en rå maktdemonstrasjon, sier Nykkelmo.

Bøe er mer moderat.

- Husk Berit Aunli. Husk Bente Skari. De var også like suverene i sin tid, og tenk på hvor mye doping det var den gangen. Jeg tror det er blitt bedre nå. De hadde dessuten færre løp å gjøre det på. Marit er til gjengjeld mer allsidig enn Berit og Bente var, poengterer Anette Bøe.

Marit Bjørgen har nå seks VM-gull, tre OL-gull og 44 seirer i verdenscupen.

Bente Skari stoppet på fem VM-gull, ett OL-gull og 42 seirer i verdenscupen.

Berit Aunli tok tre VM-gull, ett OL-gull og fire seirer i verdenscupen.

PS. Litteraturhuset har et omfattende program under ski-VM, som du kan se her. Søndag kl. 20.30 kommer Oddvar Brå og Juha Mieto.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!