*Nettavisen* Sport.

- Håpløst

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Sportsdirektør Gino van Oudenhove visste utfallet av gullspurten mellom Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen lenge før rytterne var i mål.

26.06.11 21:32

SKIEN (procycling.no): Etter et plettfritt løp skulle Joker Meridas Vegard Stake Laengen spurte om gullet mot BMC Racing Teams superspurter Alexander Kristoff. Stake Laengen er kjent som alt annet enn en god spurter og forsøkte å rykke før målstreken i Skien.

- Jeg måtte forsøke, men det holdt ikke helt. Jeg begynte å bli mør selv, avslører Stake Laengen ovenfor procycling.no.

De to gikk begge avgårde i en stor gruppe med 25 ryttere tidlig i løpet. Dette er nærmest identisk med hva Stake Laengen gjorde i fjor. Den gang spurtet han om fjerdeplassen etter en lang, lang dag i brudd med blant Bjørn Tore Hoem.

- Jeg følte at det ble ganske likt (som fjoråret). Bruddet ble veldig stort, så delte det seg. Jeg fikk håp da vi satt der fire stykker, men da fikk jeg samtidig advarsel om at her kan du ikke være med å kjøre. Derfor måtte jeg ligge på hul med bruttern, Filip og Alexander.

- Det er en sånn type rytter han er, dette er ikke uforventet. Den store forskjellen er at i dag spurtet han om seieren, sier Stake Laengens sportsdirektør Gino van Oudenhove til procycling.no.

Den bruddglade Asker-gutten hadde foran fellesstarten for eliterytterne nøyaktig samme taktikk som fjoråret.

Som i fjor...
- Jeg skulle forsøke som i fjor, den taktikken fungerte egentlig veldig bra. Jeg trodde kanskje andre skulle følge litt mer med, da et så stort brudd går avgårde er det veldig vanskelig å kontrollere det. Så hadde vi mange Jokere med i starten, da fikk jeg ligge å spare krefter, forteller en engasjert Stake Laengen om Joker Meridas taktikk.

I tilegg til Stake Laengen var Christer Jensen, Reidar Borgersen, Svein Erik Vold, Adrian Gjølberg og Sondre Sørtveit fremme for å representere Joker Merida i bruddet.

- De andre gjorde en super jobb, slik at jeg fikk en billigst mulig reise, fortsetter Stake Laengen.

En annen syklist som passet på å være i bruddet var Alexander Kristoff. Gino van Oudenhove var Kristoffs sportsdirektør i Joker Merida og kjenner BMC-rytteren godt.

- Det er sånn at hvis du ikke klarer å kjøre fra Alexander blir du slått i spurten, sier Gino van Oudenhove til procycling.no. Selv om Kristoff slo Stake Laengen i spurten, er Joker Merida fornøyd med rytterne presterte.

- Vi er veldig fornøyd. Sykkelløp er sykkelløp. Man må ta noen avgjørelser, den eneste ulempen i dag var at Kristoff var med i bruddet, forklarer van Oudenhove.

Håpløs spurter
Vegard Stake Laengen er kjent for å være en særdeles dårlig spurter, men i Skien synes han selv han presterte godt i avslutning, helt til han fikk tilsnakk for dårlig spurtteknikk..

- Jeg tror dette er en av de bedre spurtene jeg har gjennomført, men teknikkmessig hørte jeg at det var helt feil. Jeg hadde knærne ut i stedet for inn, så jeg har en del å gå på der, sier Stake Laengen

Til Asker-guttens forsvar er nok ikke spurtteknikk noe han trener mye på.

- Han er ikke noen spurter. Det blir han aldri heller, sier sportssjef van Oudenhove.

- Finnes det ikke håp?

- Ikke noe håp.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.